Balkan Şampiyonu Kızlar, Avrupa Kupası'na Hazırlanıyor

Genç Milli Kız Judo Takımı Antrenörü Ayaz: 'Güçlü ve iddialı oyunculardan oluşan ayyıldızlı takımımız ile Berlin'de de bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz'.

Bulgaristan'da düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda takım halinde birinci olan Genç Milli Kız Judo Takımı'nda yeni hedef, Almanya'da gerçekleştirilecek Avrupa Kupası.

Bulgaristan'da 8-9 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Balkan Şampiyonası'ndan 10 madalya ile dönen milliler, Avrupa Kupası hazırlıklarına Manisa'nın Salihli ilçesinde başladı.

Milli Takım Antrenörü Oktay Ayaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Balkan Şampiyonası'nda hedefledikleri başarıya ulaşarak, 3'ü altın olmak üzere 10 madalya kazandıklarını söyledi.

Ayaz, Salihli'de bir otelin salonunda Avrupa Kupası hazırlıklarına 3 hoca nezaretinde teknik ve taktik olarak devam ettiklerini belirterek, Almanya'daki müsabakalardan madalyalarla dönmek istediklerini ifade etti.

Sporcularının Bulgaristan'da üstün bir performans sergilediğini aktaran Ayaz, 'Sporcularımız, 3'ü altın, 5'i gümüş, 2'si bronz olmak üzere toplamda 10 madalya kazandı. On ülkenin katıldığı müsabakalarda şampiyon olmayı başardık. 28-29 Temmuz tarihlerinde Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek Avrupa Kupası hazırlıklarına devam ediyoruz. Buradaki sınavımızdan da önemli bir başarı elde ederek ayrılacağımıza inanıyoruz. Güçlü ve iddialı oyunculardan oluşan ay-yıldızlı takımımız ile Berlin'de de bayrağımızı dalgalandırmak istiyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA