Yakın Doğu Üniversitesi'nde Hedef 4. Kupa

Basketbolda geçen sezon 3 kupa kazanan Yakın Doğu Üniversitesi, FIBA Süper Kupa'da 5 Ekim'de Rusya temsilcisi Dinamo Kursk ile karşılaşacak Kulüp Başkanı Eyigüngör:'WNBA sezonunun uzamasından dolayı oyuncularımızın tamamı kadroda olmayabilir ancak takımımıza yakışır bir şekilde sahada mücadele edeceğiz'.

Geçen sezon Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'ni şampiyon tamamlayan, Türkiye ve FIBA Avrupa kupalarını müzesine götüren Yakın Doğu Üniversitesi'nde yeni hedef FIBA Süper Kupa'yı kazanmak.

Yakın Doğu Üniversitesi Kulübünden yapılan açıklamaya göre, FIBA Avrupa Kupası'nın son sahibi olan kadın basketbol takımı, geçen sezonun FIBA Avrupa Ligi şampiyonu Dinamo Kursk ekibiyle FIBA Süper Kupa'da karşılaşacak. İki takım arasındaki mücadele, 5 Ekim'de Rusya'nın Kursk şehrinde oynanacak.

2016-2017 sezonunu 3 kupayla tamamlayan Yakın Doğu Üniversitesi, Süper Kupa'yı da kazandığı takdirde son bir yılda müzesine 4. kupayı götürme başarısı gösterecek.

- Eyigüngör: 'Oyuncularımıza güveniyoruz'

Final mücadelesini değerlendiren Yakın Doğu Üniversitesi Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör, takımlarına yakışır şekilde sahaya çıkacaklarını belirterek, 'Oyuncularımıza güveniyoruz.' ifadesini kullandı.

Türk basketbolunun yükselen yıldızı olduklarını vurgulayan Eyigüngör, yaptığı yazılı açıklamada, 'Takımımız Avrupa Kupası şampiyonu olduğundan dolayı bu yıl FIBA tarafından düzenlenmesine karar verilen Süper Kupa oynama hakkı kazandı. Avrupa Ligi şampiyonu Rus ekibi Dinamo Kursk ile karşılaşacağız. WNBA sezonunun uzamasından dolayı oyuncularımızın tamamı kadroda olmayabilir ancak takımımıza yakışır bir şekilde sahada mücadele edeceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.

Transfer çalışmaları konusunda bilgi veren Eyigüngör, şunları kaydetti:

'Angelica Robinson, Essence Carson, Anna Vajda, Yelena Leuchanka ile yollarımızı ayırdık. Mevcut kadrodan Bahar Çağlar, Olcay Çakır, Quanitra Hollingsvorth, Courtney Vandersloot, Kayla McBride ve Elin Eldebrink ile sözleşmemiz devam ediyor. Kim Mestdagh, Ann Wauter ve Cansu Köksal'ı kadroya dahil ettik. Takım uyumunu bozmayan ve bizi yukarıya taşıyacak yeni transferler için çalışıyoruz.'

Yakın Doğu Üniversitesi Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu ise hedeflerinin dördüncü kupa olduğunu kaydederek, 'Ligden önce ekimin ilk haftası Dinamo Kursk ile oynayacağımız müsabakada tam kadro olamayabiliriz. Başarılı ve mutlu sonla biten bir sezon geçirdik. Dördüncü kupayı da kazanmak için en iyi mücadelemizi vereceğiz.' şeklinde görüşlerini aktardı.

Kaynak: AA