Er Meydanında Karadeniz Rüzgarı Esecek

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Başpehlivanı Samsunlu Fatih Atlı, bu yıl er meydanında Karadeniz rüzgarı estirerek altın kemeri almayı istiyor Fatih Atlı: 'Biliyorsunuz ki yağlı güreşin olimpiyatı Kırkpınar. Bütün her şeyimizi, emeklerimizi burası için sarf ediyoruz. İnşallah cumartesi ve pazar günü iyi güreşler yapıp memleketime altın kemeri götürmek istiyorum'

CİHAN DEMİRCİ - 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Başpehlivanı Samsunlu güreşçi Fatih Atlı, bu yıl er meydanında Karadeniz rüzgarı estirerek altın kemeri almayı istiyor.

'Er meydanının Kuzey Yıldızı' lakaplı güreşçisi Atlı, 2014'te Kırkpınar Başpehlivanı oldu, 2015'te de çeyrek finale kadar yükselmeyi başardı, ancak rakibi Orhan Okulu ile kıran kırana yaptığı müsabakayı puanlama bölümünde kaybetti.

Fatih Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için aralık ayından bu yana çalıştığını, kış hazırlık dönemini güzel şekilde geçirdiğini söyledi.

Sakatlığının bulunmadığını aktaran Atlı, 'Biliyorsunuz 2014'te altın kemer altıktan sonra 2015'in hazırlık döneminde bir sakatlık geçirdim. İstediğimiz performansı sergileyemedim. 2016'da ise daha büyük sakatlık geçirdim ve er meydanına çıkamamıştım. Bunlar bir sporcunun başına gelebilecek en kötü şeyler. Allah'a şükür onları kazasız belasız atlattık.' diye konuştu.

Kırkpınar'dan önceki piyasa güreşlerinde de güzel performans sergilediğini dile getiren Fatih Atlı, form ve moral durumunun çok iyi olduğunu anlattı.

Kırkpınar'ın yağlı güreşlerin olimpiyatı olduğunu, tüm güreşçilerin yıl boyunca Kırkpınar'a hazırlandığını vurgulayan başpehlivan, şöyle devam etti:

'Biliyorsunuz ki yağlı güreşin olimpiyatı Kırkpınar. Bütün her şeyimizi, emeklerimizi burası için sarf ediyoruz. İnşallah cumartesi ve pazar günü iyi güreşler yapıp memleketime altın kemeri götürmek istiyorum. Kuzey Yıldızı lakabını devam ettirmek istiyorum. Yağlı güreşte Samsun'da, Karadeniz'de son yıllarda bir düşüş var. Recep ağabeyimiz, Şaban Yılmaz ağabeyimizle tabi diğer ismini sayamadığım arkadaşlarımla Karadeniz'i en iyi şekilde temsil edeceğiz. Altın kemer bu işin zirvesi altın kemerin tekrar Karadeniz'de olmasını sağlayacağız Allah'ın izniyle. Hedefimiz altın kemerin ebedi olarak Karadeniz'de kalmasıdır.'

Atlı, Karadeniz ekibi olarak tek hedeflerinin altın kemer olduğunun altını çizdi.

- 'Herkes hak ettiğini er meydanında alacak'

2015'te sakatlığı nedeniyle Orhan Okulu ile girdiği müsabakada puanlamada yenilgiye uğradığını anlatan Fatih Atlı, o dönemde ağrı kesiciler ve kas gevşeticilerle sahaya çıktığını kaydetti.

Kırkpınar'da kimsenin tesadüfen bir yerlere gelmediğini anlatan Atlı, '2015 yılında üç tur yaptım ve dördüncü turda Orhan Okulu ile düştük. Nasip değilmiş demek ki dediğim gibi performansımızın yüzde 60'ındaydık. Kemer de Orhan Okulu'ya nasip olmuştu. Kardeşimiz de kemeri çok iyi taşıdı hakkını verdi. Bu sahada hiç kimse tesadüfen bir yerlere gelmiyor. İnşallah herkes hak ettiğini er meydanında alacak.' şeklinde konuştu.

Güreşlerin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne denk geldiğini ifade eden Fatih Atlı, sözlerini şöyle tamamladı:

'15 Temmuz ülkemizin başın gelmiş geçmiş en kötü, ağır durum. Bize bu kötülüğü yapan şer güçlere lanet ediyorum. Bu yıl Kırkpınar'ın tarihi değiştirilebilirdi. Şu an il ve ilçe belediye başkanları sporcularını desteklemeye buraya gelemeyecekler. Çünkü törenler olacak. Keşke buna bir tedbir alınsaydı. Kısmet böyleymiş inşallah nöbetimize altın kemerle katılırız. Geçen yıl Recep Kara ağabeyimiz kemeriyle nöbetlerde bulundu.'

Kaynak: AA