Büyükşehir Belediye Meclisinden Şanlıurfaspor Açıklaması

Şanlıurfaspor’un 2016-2017 sezonunda mücadele ettiği Tff 1. Ligde şike yapıldığı iddiası üzerine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi bir açıklamada bulundu. Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi olarak bu işin takipçisi olacağız" dedi.

Bugün gerçekleşen 7’nci oturumun 5’inci birleşiminde gündemdeki maddeler meclis üyelerin oylamasına sunuldu. Yapılan oylamalarından ardından Başkan Vekilli Nihat Kılıç Şanlıurfaspor ile ilgili olarak meclis adına açıklamalarda bulundu. Son günlerde oluşan kamuoyuna dikkat çeken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç, "Büyükşehir Belediye Meclisi olarak bu işin takipçisi olduğumuzu beyan ediyoruz. Hukuk gereğini yapar diye bekledik. Bu anlamda Tff 1. Lig fikstürü çekilmeyeceğini bekliyorduk. Dün fikstür çekildi. Şanlıurfaspor’un iyi oynayamadığını ve bu nedenle küme düştüğünü zannediyorduk. Meğerse Şanlıurfaspor küme düşmemiş. ayak oyunları, kumpaslarla ve lobiyle Şanlıurfaspor küme düşürülmüştür. Biz lobiciliğe, ayak oyunlarına ve kumpas işlerine karşı olduğumuzu beyan ediyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi olarak bu işin takipçisi olacağımızı, şikenin alın terini çalmaya yönelik iş ve işlem olduğunu ve bu konuda Türkiye Futbol Federasyonunu duyarlı olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Şanlıurfaspor yönetim kurulu tarafından, geçen sezon mücadele ettikleri Tff 1. Ligdeki maçlarda şike yapıldığı iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) suç durusunda bulunulmuştu.

Kaynak: İHA