Büyükşehir Belediye Meclisinden Önemli Kararlar

Ankara Büyükşehir Belediyesi, emniyet ve milli eğitimle iş birliği içinde, uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadele konusunda programlar yürütecek.

Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, son yıllarda artan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de mücadele için sürekli destek sağladığı uyuşturucu konusunda örnek bir karara imza atıldı. Bu kapsamda görüşülen Başkan Gökçek imzalı başkanlık yazısında; “Yazılı ve görsel medya, afiş ve benzeri broşür basımı, duyuru dahil her türlü iletişim aracını kullanarak, emniyet birimleri ve okullarımızla iş birliği içinde bir uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele programının yürütülmesi” ifadelerine yer verildi.

Bu konuda Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Dairesi Başkanlığı’nın yetkili kılındığı söz konusu yazı, üyelerin oy birliğiyle karara bağlandı.

Şampiyon sporculara onur ödülleri

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde güreş, tekvando ve halter müsabakalarında Avrupa’da dereceye giren sporcular ile antrenörlerinin ödüllendirilmesi de kararlaştırıldı.

Karara göre; Sırbistan’da düzenlenen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 125 kiloda Avrupa Şampiyonu olan ASKİ Spor’lu Taha Akgül ile Rıza Kayalp’e 250 adet Cumhuriyet Altını karşılığı birer daire verilecek. Antalya Kulüpler Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda 44 kiloda Avrupa Şampiyonu olan Esmanur Ersoy, 40 adet Cumhuriyet Altını karşılı parayla, Hırvatistan’da Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası’nda 48 kiloda Avrupa üçüncüsü olan Şaziye Erdoğan da 75 Cumhuriyet Altını karşılığı parayla ödüllendirilecek.

Türkiye’ye büyük gurur yaşatan birçok sporcu ile antrenör ve teknik direktörlere de çeşitli miktarlarda para ödülleri verilmesini öngören başkanlık yazısı, yine üyelerin oy birliğiyle karara bağlandı.

Kaynak: İHA