'Burada Seviye Çok Yüksek'

Türkiye Softbol, Beyzbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu Başkanı Pazan: 'Olimpiyat biletini kapmak ve branşları geliştirmek için istişarelerde bulunuyoruz'.

Türkiye Softbol, Beyzbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu Başkanı Murat Pazan, ilk kez katıldıkları 2017 Erkekler Softbol Dünya Şampiyonası'na ilişkin, 'Burada seviye çok yüksek.' dedi.

Pazan, yaptığı açıklamada, 16 ülkenin mücadele ettiği Kanada'da 16 Temmuz Pazar günü sona erecek dünya şampiyonasına Türkiye'nin tarihinde ilk kez katıldığını hatırlattı. Kanada'da Türkiye'yi temsil etmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Pazan, 'Burada seviye gerçekten çok yüksek. Eksiklerimizi görüp, burada da çalışmaya devam ediyoruz.' diye konuştu.

Federasyonda her zaman değişimi dile getirdiğini vurgulayan Pazan, 'Klasik başkanlık ve yöneticilik anlayışından çok öteye geçip hem sporculara hem de yeni yönetici adaylarına örnek model olmaya çalışıyoruz.' ifadesini kullandı.

Ekibinin çok genç, spor yönetiminde uzman ve milli sporculuktan gelmiş kişilerden kurulu olduğunu anlatan Pazan, 'Çok şükür Rabbim genç yaşta böyle bir makamı nasip etti. Biz de camianın ve ülkemiz sporunun beklentilerini en iyi şekilde cevaplamak için gece gündüz çalışıyoruz.' değerlendirmesini yaptı.

Federasyon bünyesinde 3'ü olimpik 4 branş bulunduğuna dikkati çeken Pazan, şunları kaydetti:

'Olimpiyat bileti kapmak ve branşları geliştirmek için Avrupa ve dünya federasyonlarının kapılarını çalıyor, istişarelerde bulunuyoruz. İlk ve önemli faaliyetlerden biri olarak federasyon tarihimizde ilk kez Erkekler Softbol Dünya Şampiyonası için Kanada’ya geldik.'

- Bayanlarda da ilk olacak

Türkiye, 25-31 Temmuz tarihlerinde ABD'de düzenlenecek Genç Bayanlar Softbol Şampiyonası'nda da tarihinde ilk kez temsil edilecek.

Genç Bayanlar Softbol Milli Takımı, Florida'da gerçekleştirilecek şampiyonanın hazırlıklarını Kızılcahamam'da sürdürüyor.

Kaynak: AA