Adıyaman'da Karate Turnuvası

2. Geleneksel Adıyaman Nemrut Komagene ve 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Karate Turnuvası başladı

2. Geleneksel Adıyaman Nemrut Komagene ve 15 Temmuz Demokrasi Zaferi Karate Turnuvası Adıyaman'da başladı.

Yeni Mahalle Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyona Adıyaman, İstanbul, Ankara, İçel, Adana, Konya, Kayseri, Van, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Elazığ, Diyarbakır, Kilis ve Kahramanmaraş'tan gelen idareci, antrenör, hakem ve sporcular olmak üzere yaklaşık 800 kişi katılıyor.

İlk gün müsabakaların bir kısmı tamamlanırken, vatandaşlar turnuvayı heyecanla izledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, turnuvanın Adıyaman'da düzenlenmesinin bölge turizminin gelişimine ciddi katkı sağlayacağını belirterek, şunları kaydetti:

'Geçen yıl Nemrut Komagene Karate Turnuvası ilimizde düzenlendi. 15 Temmuz 2016'da darbe girişiminin ardından ülkemizde milli birlik ve beraberliği sağlamak için kurum olarak bu organizasyonu düzenledik. Bugünkü organizasyonu 15 Temmuz şehit ve gazilerini anarak onlara armağan ediyoruz. Küçükler, yıldızlar, gençler ve büyüklerde, erkek ve kadınlarda düzenlenen bir organizasyon. Bu organizasyon ilimize kültürel anlamda katkıları sunacaktır.'

Sporculardan 10 yaşındaki Miray Demir ise hedefinin turnuvada birincilik olduğunu ve Adıyaman'ı çok sevdiğini ifade etti.

12 yaşındaki İsmail Akdere de 'Şampiyon olup bu şampiyonluğu da 15 Temmuz şehitlerinin ruhuna armağan etmek istiyorum.' dedi.

Turnuva 16 Temmuz Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA