2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na Doğru

İşitme Engelliler Oryantiring Milli Takımı Başantrenörü Aksın: 'Bir sporcumuz işiten oryantringcileri de geçerek Türkiye şampiyonu oldu. Bunlar bizim için çok gurur verici. Olimpiyattan umutluyuz'

Tarihinde ilk kez İşitme Engelliler Olimpiyatları'na katılacak Oryantiring Milli Takımı, bir yıllık mazisi olmasına rağmen oyunlara umutlu gidiyor.

İşitme Engelliler Olimpiyatları Medya Direktörlüğünden yapılan açıklamaya göre, 18-30 Temmuz tarihlerinde Samsun'da düzenlenecek oyunlarda Türkiye'yi temsil edecek İşitme Engelliler Oryantiring Milli Takımı'nda Başantrenör Kenan Aksın, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve oyunlarda iddialı olduklarını söyledi.

Oyunlarda 7 sporcuyla yarışacaklarını belirten Aksın, '40 kişilik geniş bir kadrodan eleme yaptık. Son bir yılda iyi bir hazırlık evresi geçirdik. Geçen yılki sonuçlarla bu seneki sonuçlar arasında ciddi farklar var. İşitme engelli sporcularımız artık işitme engeli olmayan sporcularla mücadele edebilecek kadar iyi olmaya başladı. Hatta bir sporcumuz işiten oryantringcileri de geçerek Türkiye şampiyonu oldu. Bunlar bizim için çok gurur verici. Olimpiyattan umutluyuz.' ifadelerini kullandı.

Takımın oyuncularından, Bursa'da özel bir fabrikada çalışan 19 yaşındaki Huriye Karahan ise ilk 3'e girmeyi hedeflediğini dile getirdi. Huriye, 'En iyi dereceyi alıp dönmeyi düşünüyoruz. Ormanda biraz zorlanıyorum ama mesafe kat etmeye çalışıyorum.' diye konuştu.

1997'den bu yana oyunlarda yer alan oryantringde sporcular, harita ve pusula yardımıyla, önceden belirlenen hedeflere, zamana karşı yarışarak ulaşmaya çalışıyor.

Başantrenör Kenan Aksın ve antrenör Hasan Yılmaz önderliğindeki kadroda şu sporcular yer alıyor:

Sevda Aktaş, Yusuf Emre Aydoğdu, Kadriye Demirci, Emrah Eren, Huriye Karahan, Hakan Kayan, Ahmet Sallı.

Kaynak: AA