Maçın Ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman:'Bugün ilk hazırlık maçına oranla özellikle 6575 dakikalık bölüm son derece iyiydi'.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon karşısında, ilk hazırlık maçlarına oranla 65-75 dakikalık bölümde son derece iyi olduklarını söyledi.

Fenerbahçe'nin, sezon öncesi ikinci hazırlık maçında İsviçre'nin Lozan kentinde Sporting Lizbon'a 2-1 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kocaman, İsviçre'de birbirinden zorlu hazırlık maçları oynayacaklarını belirtti.

'Bugün ilk hazırlık maçına oranla özellikle 65-75 dakikalık bölüm son derece iyiydi.' diyen Kocaman, temel problemlerinden birinin duran toplar olduğunu vurguladı. Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin maçın son bölümüne kadar oynadığı atak futbolun son derece iyi olduğuna kaydetti.

Kocaman, bir soru üzerine hazırlık maçlarında amaçlarının hem oyunu oturtmak hem de oyuncuların fiziksel gelişimlerini tamamlamaya çalışmak olduğunu ifade etti.

Hazırlık maçlarının takımdaki eksiklikleri göstereceğini anlatan Kocaman, 'Bir taraftan var olan oyuncu grubuyla tamamlayacağımız şeyler var, bir taraftan da transferle tamamlayacağımız şeyler var. Her zaman olduğu gibi bu maçlar da o verileri bize verecek. ' değerlendirmesinde bulundu.

Takımda geçmiş yıllardan süregelen öz güven eksikliğini nasıl kapatacakları şeklindeki bir soruyu ise Kocaman, şöyle yanıtladı:

'Bunlar biraz uzun soluklu konuşulacak şeyler. Ama 70 dakikalık takım son derece kuvvetli bir takım gibi gözüküyor. Bu takım en az üstüne yüzde 30, yüzde 35, yüzde 40 daha koyacak. Esas olan yoldan dönmemek. Tabii buradaki öz güven de en önemli parametrelerden birisi olacak bizi yukarı çıkaran.'

- Maçın adamı Valbuena

Öte yandan, maçın adamı seçilen Fenerbahçeli Mathieu Valbuena'ya İsviçre saati hediye edildi.

Valbuena, maçın ardınan gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

'En önemli nokta benim maçın adamı seçilmem değil, takımın gelişimi. İlk oynadığımız Juventus Bükreş maçıyla kıyaslarsak bu maçtaki gelişimimizi biz takım içinde görüyoruz. İkinci maçımızı geride bıraktık ama iyiye gidiyoruz. Bu maçtan da mağlubiyetle ayrıldık. Ancak temel nokta bizim şu anda göstermiş olduğumuz bu gelişim. Özellikle ilk yarıda çok iyi bir görüntü ortaya koyduk. Takım halinde oynadık. İyi bir blok olmayı başardık saha içerisinde. Bu gelişime devam etmemiz gerekiyor. Bizim için kıymetli nokta bu.'

Kaynak: AA