Kırkpınar'da Muratpaşa Rüzgarı Esecek

Muratpaşa Belediyespor, Cuma günü 656’ncısı başlayacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerinde 32 sporcusuyla er meydanında boy gösterecek.

Hazırlıklarını Kemer’in Gedelme yaylasında gerçekleştiren Muratpaşa Belediyespor yağlı güreş takımı, Cuma günü başlayacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne’ye gitti.

Muratpaşa, alt boylar ve başpehlivanlık müsabakalarında 32 sporcusuyla ile Tarihi Kırkpınar er meydanında boy gösterecek. 2016 yılında Kırkpınar’da başaltında birinci olan Kürşat Korkmaz ve deste büyük boyda birinciliğe uzanan Hasan Güzeller de bu yıl yine altın madalya için Kırkpınar’da er meydanına çıkacak. 2011-2012 yılları arasında üst üste iki kez ‘Altın Kemer’in sahibi olan Muratpaşa Belediyespor Başpehlivanı Ali Gürbüz bu yıl da altın kemerin favorisi olarak gösteriliyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da Tarihi Kırkpınar güreşlerinde pehlivanları yalnız bırakmayacak. Cuma günü başlayacak ve pazar günü tüm boylarda yapılacak final müsabakalarıyla sona erecek güreşler boyunca Başkan Uysal, Edirne’de olacak.

Kaynak: İHA