Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Altuğ Açıklaması

'Bazı girişimler yaparak kulübü borç yükünden kurtarma amacımız var'.

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ, 'Bazı girişimler yaparak, kulübü borç yükünden kurtarma amacımız var.' dedi.

Altuğ, beraberinde teknik direktör Atilla Güneş ile Çiğli Selçuk Yaşar Tesislerinde, spor muhabirleri ve kulüple ilgilili gelişmeleri internette ve sosyal medyada paylaşanlarla bir araya geldi.

Etkinlikte yaptığı konuşmada, buluşmada yer alan herkesin ortak paydasının Karşıyaka Spor Kulübü olduğunu dile getiren Altuğ, sezon öncesinde futbol sistemini ve aşırı borç yükünü nasıl iyiye taşırız diye çalışma yaptıklarını belirtti.

Altuğ, kulübün ciddi borç yükü altında olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

'Teknik direktörümüz Atilla Güneş bu oluşumun dışında değildi, o yeşil sahaya aşkını dile getirdi, zaten bu oluşumun içinde olacaktı. Kulübün 54 milyona varan ciddi bir yükü var, takım kurup bu borçlarımızı temizlememiz lazım. Önümüzdeki sene daha zor olacak, bunu sadece futbol için konuşmuyorum. Örneğin bu sene hiçbir branşta faaliyet yapmayacağız desek bile bir sene sonra borcumuz 63 milyon lira civarında olacak. Bazı girişimler yaparak kulübü borç yükünden kurtarma amacımız var.'

Atilla Güneş'le en son salı akşamı tekrar görüştüklerini kaydeden Altuğ, 'Kendisiyle tekrar sahada olması konusunda anlaştık. Şunu belirtmek isterim ki, Güneş'in takımın başında olması veya olmamasıyla ilgili taraftar gruplarından herhangi baskı gelmedi.' dedi.

Teknik direktör Atilla Güneş de Karşıyaka'da hiçbir zaman görevden kaçmadığını belirterek, şunları söyledi:

'Ben başkanımıza yeşil sahalarda olmak istediğiz söyledim. Profesyonel hayatta böyle şeyler vardır. Bu dönemler hem kulüp için hem başkan için hem futbolcu için zor dönemlerdir, fikir ayrılıkları olabilir. Biz 1 aylık süreçte istişare halindeydik, benim için de iyi bir tecrübe oldu, bir takım şeyleri değerlendirdim. Geçmişte olan her şeyi kapattım, bu sezon da başarılı olacağız.'

Kaynak: AA