Dinar'dan Kısa Kısa

Dinar ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekiplere üç ayrı dalda iş başı eğitim seminerleri verildi.

Seminerlerde Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine, orman yangınlarına karşı mücadele, arazöz ve pompa kullanımı ve riskleri, temel iş sağlığı konularında eğitim verildi.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Yangınlarla Mücadele Şube Müdürü Fikret Hüryaşar tarafından verilen eğitimlerde, orman yangın ekipleri detaylı olarak bilgilendirildi.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Makine Mühendisi Ferhat Akkuş tarafından ise araç gereçlerin kullanılmasında dikkat edilecek hususlar, arazözlerde su pompası kullanımı ve bakımı, malzemelerin kontrolü, kişisel koruyucu güvenlik malzemelerin kullanımı ve bakımı, tim oluşumu ve yangına müdahale şekilleri konularında bilgi aktarıldı.

Dinar Orman İşletme Müdürü Tuncer Yalçın, yaptığı açıklamada, 'Bundan sonra iş vatandaşa düşüyor. Köylülerimizden, bahçelerini ateş yakarak temizlememelerini, pikniğe gidenlerin piknik ateşini söndürmeden oradan ayrılmamalarını istiyoruz. Eğer bu tedbirlere de uyulursa bu sezonu fazla yangın görmeden geçirme şansımız olacaktır.' ifadelerini kullandı.

- Dinar'da 15 Temmuz şehitleri için turnuva

Dinar ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle spor turnuvası düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Doğan Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, etkinliklerin, istiklal ve istikbal uğruna canlarını feda eden 15 Temmuz şehitlerinin anılması amacıyla düzenlendiğini bildirdi.

Milli birlik, beraberlik, vatan ve bayrak sevgisi, demokrasi, vatan savunması, yurt bilinci temalarının işlendiği spor etkinlikleri ile farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten Çakır, Gençlik Hizmetleri ve Spor, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi müdürlükleri ile Dinar Belediye Başkanlığınca ortaklaşa badminton, masa tenisi, güreş, futbol, voleybol ve futsal branşlarında spor müsabakaları düzenlendiği belirtildi.

Çakır, 'Müsabakalara katılan tüm sporcuları ve takımları tebrik ediyoruz. Spor faaliyetlerinin yapılmasında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara, öğretmen, çalıştırıcı ve hakemlerimize teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimiz ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygı ile anıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA