Avrupa Şampiyonluğu'nu Vefat Eden Babasına Armağan Etti

Bulgaristan’da düzenlenen Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Şampiyonası’nda 80 kiloda Avrupa Şampiyonu olan milli boksör Büşra Işıldar, şampiyonluğu vefat eden babasına armağan etti.

Türkiye’ye döner dönmez altın madalyası ile Beykoz Akbaba Mezarlığı’nda yatan babasını ziyaret eden milli sporcu, en büyük üzüntüsünün babasının bu başarılarını görememesi olduğunu söyledi.



Antrenörü Fikret Taşdemir’in aynı zamanda manevi babası olarak gördüğünü anlatan şampiyon boksör, “Antrenörümüzün gösterdiği yakınlık bana bu yolda en büyük desteklerden biri oldu. Avrupa Şampiyonu olduğum için kendi adıma mutluyum ama en büyük mutluluğum Bulgaristan’da tıklım tıklım dolu bir salonda İstiklal Marşımızın çalınması ve ay yıldızlı bayrağımızın göndere çekilmesi oldu. Babam yaşasaydı ve bugünleri görseydi eminim hayattayken olduğu gibi yine benime gurur duyardı. Ben her zaman kendime babama layık olmam gerektiğini hatırlatıyorum. Çünkü babam aynı zamanda Muavenet Zırhlısında gazi olan şerefli bir Türk askeri. Ahirette yeniden babamla buluştuğumuzda onun karşısına ülkesine, milletine, devletine en iyi şekilde hizmet etmiş bir evlat olarak çıkmak istiyorum” dedi.



“Hedef önce Dünya sonra Olimpiyat Şampiyonluğu”

Milli sporcunun antrenörü Fikret Taşdemir de kazanılan başarıların ardında uzun ve yorucu bir çalışma dönemi yattığına işaret ederek, “Allah’a şükür rabbim emeğimizin karşılığını bizlere altın madalya ile verdi. Yıldızlarda Avrupa Şampiyonluğu bizim için önemli bir kilometre taşı. Önümüzdeki hedeflerde önce Dünya Şampiyonluğu ardından Olimpiyat Şampiyonluğu yatıyor. Federasyon Başkanımız Eyüp Gözgeç’e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bir sporcuya ve antrenöre sağlanması gereken hemen tüm şartları bizlere sunuyor. Spor Bakanımıza ve Federasyon Başkanımıza layık olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Kabir başında gerçekleşen ziyarete Boks Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Yavuz Can ve federasyon başhakemlerinden Ahmet Ali Şimşek de katıldı.

Kaynak: İHA