'Olimpiyatlara Son Dünya Şampiyonu Titriyle Katılacağız'

İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Metin: 'Hedefimiz mutlaka altın madalya ama olimpiyatlar hiç de kolay değil' 'Ben de ilk kez oyunlara katılacağım, daha önce bu heyecanı hiç yaşamadım. Açıkçası sporcularla aynı heyecanı ben de hissediyorum' 'Tesisleşme konusunda Türkiye, dünyanın en üst seviyesinde'

BUĞRA ERSAVAŞ - Samsun'un ev sahipliğinde 18-30 Temmuz'da düzenlenecek 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Ali Metin, kürsüde yer almayı hedeflediklerini söyledi.

Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olimpiyatların hazırlıklarına 4 ay önce başladıklarını belirterek, 'Olimpiyatlara son dünya şampiyonu titriyle katılacağız. Hedefimiz mutlaka altın madalya ama olimpiyatlar hiç de kolay değil.' dedi.

İlk kamplarını Kızılcahamam'da, ikinci ve üçüncü kamplarını Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'daki tesislerinde yaptıklarını kaydeden Metin, 'Son kampımızı da Ankara'da gerçekleştiriyoruz. TFF'nin verdiği destek bizim için çok önemli. Kamplarımızda istediğimiz verimi aldık. Takımda şu an için herhangi bir sakatlık bulunmuyor.' ifadelerini kullandı.

- 'Olimpiyatların havası bambaşka'

Ali Metin, olimpiyatlarda A Grubu'nda yer alacaklarını ve sırasıyla Suudi Arabistan, Mısır ve Yeni Zelanda ile karşılaşacaklarını hatırlattı.

Oyunlarda futbol müsabakalarının 4'erli 4 grupta oynanacağını dile getiren Metin, 'Gruplarında ilk 2 sırada yer alan takımlar ise çeyrek finale yükselecek. Olimpiyatların havası bambaşka, dünya ve Avrupa şampiyonalarına benzemez. Tüm sporcuların ve teknik adamların hedefi, olimpiyatlarda yer almaktır. Ben de ilk kez oyunlara katılacağım, daha önce bu heyecanı hiç yaşamadım. Açıkçası sporcularla aynı heyecanı ben de hissediyorum.' diye konuştu.

Milli Futbol Takımı olarak her zaman en üst noktayı hedeflediklerinin altını çizen Metin, şöyle devam etti:

'Hepimiz altın madalya kazanmak isteriz ama olimpiyatlar hiç de kolay değil. Buraya katılan ülkeler, önemli elemelerden geçerek geliyor. Malum, dünyada en popüler branş futbol, bizim ülkemizde de böyle. Son dünya şampiyonu ülke biziz, rakiplerimiz bizden çekiniyor. Teknik ekip olarak sporcularımızı bu rehavete sokmuyoruz. Hiçbir maç oynamadan kazanılmaz. Oyunlarda son derece elit takımlarla mücadele edeceğiz.'

- 'Güzel sahada güzel top oynanır'

Teknik direktör Metin, olimpiyatların Samsun'un ev sahipliğinde yapılacak olmasının büyük avantajlar sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Metin, İşitme Engelliler Olimpiyatları nedeniyle Samsun'a üst düzey tesisler yapıldığını, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da süreci yakından takip ettiğini söyledi.

İtalya'da geçen sene düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda kötü sahalarda oynadıklarını belirten Metin, 'Tabiri caizse 'pancar tarlası' gibi sahalarda maç yaptık. Tesisleşme konusunda Türkiye, dünyanın en üst seviyesinde. Hemen hemen her branş için mükemmel tesisler hayata geçirildi. Güzel sahada güzel top oynanır. Biz de futbolumuzu en üst noktaya taşımak için mücadele edeceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.

- Sporcu havuzu

Ali Metin, işitme engelliler futbolunda Türkiye'de birçok lig bulunduğunu ve gelecek nesillerin oyuncularını şimdiden hazırladıklarını vurguladı.

Türkiye'de 12 takımlı Süper Lig, 24 takımlı 1. Lig ve 36 takımlı 2. Lig bulunduğuna dikkati çeken Metin, şunları kaydetti:

'Yaklaşık 4 bin lisanslı işitme engelli futbolcumuz var. Kemik bir kadroya sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. Mevcut kadromuza sporcu havuzumuzdan eklemeler yapıyoruz. 17 yaş altı ve 21 yaş altı milli takımlarımız hazır durumda. Göreve geldiğim 2008 senesinden itibaren birçok önemli başarıya imza attık. 2008 yılında Dünya Şampiyonası'nda ikinci olduk. 2012 Dünya Şampiyonası, 2015 Avrupa Şampiyonası ve 2016 Dünya Şampiyonası'nın altın madalyalı takımıyız. İşitme engelliler futbolu adına iyi işler yapıyoruz.'

Kaynak: AA