Gümüşhane Torul Gençlik Destek Bekliyor

Kulüp Başkanı Bostan:'Efeler Ligi'nde mücadele edebilmemiz için 2 milyon 300 bin lira nakit bütçeye ihtiyacımız var'.

Voleybol Efeler Ligi ekiplerinden TKD Kuzey Enerji Gümüşhane Torul Gençlik'in Kulüp Başkanı Özden Bostan, kulübün ligde mücadele edebilmesi için 2 milyon 300 bin lira nakit bütçeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Bostan, kent merkezindeki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, takımın ekonomik olarak zor durumda olduğunu belirtti.

Kulübün bir ilçeden çıkarak Efeler Ligi'ne yükselme başarısı göstermiş bir takım olduğunu hatırlatan Bostan, geçen sezonu maddi imkansızlıklar nedeniyle güçlükle tamamlayabildiklerini ifade etti.

Bostan, takımın Efeler Ligi'nde tutunabilmesi için önemli oranda maddi desteğe ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, 'Efeler Ligi'nde mücadele edebilmemiz için 2 milyon 300 bin lira nakit bütçeye ihtiyacımız var. Bütçe sorunu çözülmez ise genç takımlarımız ile sahaya çıkarız. Bizim devam edebilmemiz için bu kulübün sporcularının iaşeleri, konaklamaları, antrenman imkanlarının şehir tarafından hiç sorgusuz sualsiz karşılanması gerekiyor. Deplasman giderleri yerel yönetimler tarafından karşılanmalı.' diye konuştu.

- ''Böyle giderse küme düşmemiz kaçınılmaz bir son'

Kulübü ligden çekmek gibi bir kararları olmadığına vurgu yapan Bostan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Böyle giderse küme düşmemiz kaçınılmaz bir son. Ayrıca isim haklarımız için kapıda bekleyen yok. Herkes bedava arıyor. Çıkıp açıklama yapıyorlar, 'Onlar girmezse biz gireriz' diye. Eğer bir müşteri varsa buyursun gelsin verelim. Ama yapacak bir şeyimiz yok. Bu koşullarda genç takımımızı sahaya sürüp, mücadele edeceğiz. Bir iki takviye ile çıkıp oynayacağız. Bunun da bir maliyeti var. Karşılanırsa oynayacağız.'

Kaynak: AA