Futbol Açıklaması Bölgesel Amatör Lig

Yeşil Kırşehirspor'da yeni yönetimin ve teknik heyetin belirlendiği, kentin futbol takımının daha üst yerlere gelmesi için bazı kararlar alındığı belirtildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Ağalar Konağında yapılan toplantıda konuşan Kırşehir Valisi Necati Şentürk, kentin üst liglerdeki tek futbol takımının önemli başarılar alması, gelecek vadeden bir takım olması için kent protokolü tarafından kararlar alındığını belirtti.

Yeşil Kırşehirspor'un geçmişte büyük zaferler kazanarak, ülke çapında futbol alanında kenti temsil ettiğini vurgulayan Şentürk, şunları söyledi:

'Kent protokolü olarak takımın yönetiminin değişmesine karar verildi. Kulübün yönetimini belediyemiz üstleniyor. Valilik ve İl Özel İdaresi olarak destek vereceğiz. Transfer yapılabilecek büyüklükte bir rakamı önümüzdeki günlerde valiliğimiz olarak takımımıza aktaracağız. Bu nedenle altyapıyı sağlamlaştıracağız ve spora yönelik uzun vadeli projelere imza atacağız. Takımın altyapısını oluşturmamız lazım ki bu şehrin çocukları, gençleri o altyapıda görev alsınlar. Taraftarlarımız da takıma destek vermeye devam etsinler. Takımımız daha güzel yerlerde olacaktır.'

Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya ise, Yeşil Kırşehirspor'un Kırşehir’in ortak bir paydası olduğunu, başarı için doğru bir strateji izlenerek, mali sorunlar giderilip, kurumsallaşma sağlanarak kente önemli bir kazanım sağlanacağını kaydettiler.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kentin takımı Kırşehirspor'a belediye olarak her türlü desteği vereceklerini, belediyenin inisiyatif aldığını, Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin'i kulüp başkan adayı olarak uygun görüldüğünü belirtti.

Kaynak: AA