Dünya Şampiyonası'na Yayla Havası Alarak Hazırlanıyorlar

Büyük Kadınlar Güreş Milli Takımı, Dünya Şampiyonası hazırlık kampını Niğde Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nde gerçekleştiriyor.

Büyük Kadınlar Güreş Milli Takımı sporcuları, Demirkazık Kamp Eğitim Merkezi’nde, yayla havasında şampiyona öncesi hem oksijen depoluyorlar hem de antrenmanlarını gerçekleştiriyorlar.

Şampiyonadan önce sporcuların serin ve yüksek rakımda antrenman yapmalarının çok önemli olduğunu söyleyen Büyük Kadınlar Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Efraim Kahraman, "Bizim burada asıl hedefimiz 21-26 Ağustos tarihleri arasındaki Fransa’da yapılmakta olan Büyükler Dünya Şampiyonasını kazanmak. Niğde Demir Kazık Kamp Eğitim Merkezi’ni seçmemizdeki amacımız da rakımının yüksek olması ve yaz aylarında havaların sıcak olmasından dolayı şehirlerde sıcaklığın yüksek olması" dedi.

Kampta toplam 18 sporcu, 1 diyetisyen, 1 masör, 1 doktor bulunduğunu belirten Teknik Direktör Kahraman, ‘‘Haftalık antrenman sayımız 8 saat - 8 saat şeklinde ve bununla birlikte antrenmanlarımızda 2 halterimiz var. Genel olarak akşam antrenmanlarımız teknik ağırlıklı. Cuma günleri güreş çalışmamız; pazartesi, çarşamba ve cuma günleri ise koşu antrenmanlarımız var. Hedefimiz tabii ki büyük. Bizim burayı asıl seçmemizin sebebi ise daha çok vital kapasitemizi yükseltmek ve Fransa’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda en üst seviyede başarılı olmak’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA