Atletizm Açıklaması 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası

Polonya'da yarın başlayacak şampiyonaya Türkiye, 45 atletle katılacak.

Atletizmde 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası, yarın Polonya'da başlayacak. Türkiye, şampiyonada 45 atletle madalya arayacak.

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Polonya'nın Bydgoszcz kentinde 4 gün sürecek organizasyona erkeklerde 25, kadınlarda 20 atletle katılacak ay-yıldızlı ekip, 29 branşta yarışacak.

Geçen yıl Dünya Gençler Şampiyonası'nın yapıldığı Bydgoszcz'daki Zawisza Stadı'nda yarışacak milli takımda Yasemin Can, Eda Tuğsuz, Salih Korkmaz, Batuhan Altıntaş, Osman Can Özdeveci, Emel Dereli gibi madalya favorisi isimler yer alıyor.

İlk kez 1997 yılında düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'na ara vermeden katılan Türkiye, geride kalan 11 organizasyonda 11 altın, 5 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 19 madalya elde etti. Milliler, son şampiyona olan 2015 Tallinn'de 3 altın madalya kazanmıştı.

Organizasyon tarihinin en yüksek katılımını 45 sporcuyla bu sene gerçekleştiren ay-yıldızlı ekipte şu isimler bulunuyor:

Erkekler: Fatih Aktaş, Aykut Ay ve Abdülkadir Göğalp (100 metre), Fatih Aktaş (200 metre), Batuhan Altıntaş (400 metre), Süleyman Bekmezci (1500 metre), Enis Ünsal (400 metre engelli), Ersin Tekal, Turgay Bayram ve Oğuzhan Ülger (3 bin metre su engelli), Salih Korkmaz (20 kilometre yürüyüş), Batuhan Altıntaş, Fatih Aktaş, Aykut Ay, Fahri Arsoy, Ertan Özkan ve Abdülkadir Göğalp (4x100 metre bayrak yarışı), Fahri Arsoy, Süleyman Bekmezci, Utku Çobanoğlu, Abdullah Tütünci, Enis Ünsal ve Batuhan Altıntaş (4x400 metre bayrak yarışı), Yusuf Yalçınkaya (disk atma), Tolgahan Yavuz (çekiç atma), Metin Doğu (yüksek atlama), Emin Öncel, Muhammet Maviş ve Ahmet Talha Kılıç (cirit atma), Emre Dalkıran ve Muammer Demir (uzun atlama), Osman Can Özdeveci (gülle atma), Necati Er ve Can Özüpek (3 adım atlama)

Kadınlar: Damla Çelik ve Rüya Kaya (800 metre), Fatma Arık (1500 metre), Yasemin Can, Büşra Nur Koku ve Emine Hatun Tuna (5 bin metre), Yasemin Can, Tubay Erdal ve Büşra Nur Koku (10 bin metre), Özge Soylu (100 metre engelli), Büşra Yıldırım (400 metre engelli), Tubay Erdal, Sümeyye Erol ve Yayla Kılıç (3 bin metre su engelli), Jale Başak (20 kilometre yürüyüş), Esmanur Alkaç ve Kadriye Aydın (yüksek atlama), Azize Altın ve Eda Tuğsuz (cirit atma), Demet Parlak (sırıkla atlama), Sare Bostancı ve Emel Dereli (gülle atma), Cemre Bitgin (3 adım atlama)

Kaynak: AA