'Yıldız Oyuncu İçin Takımı Borç Altına Sokmamalıyız'

Evkur Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ravcı: 'Transferde dikkatli davranmak lazım' 'Bilindiği gibi bütün takımların en büyük isteği iyi bir santrfor bulmak. Biz de bu konuda çalışıyoruz' 'Rakiplerimizin kalitesi çok üst seviyede. Bizim de buna göre transfer çalışması yapmamız gerekiyor'

ZAFER GÖDER - Süper Lig ekiplerinden Evkur Yeni Malatyaspor'un sportif direktörü Ali Ravcı, transferde dikkati olacaklarını, yıldız oyuncu getirmek için kulübü borç altına sokmayacaklarını söyledi.

Geçen sezon TFF 1. Lig'i ikinci tamamlayarak Süper Lig'e yükselen Malatya ekibi yeni sezon hazırlıklarını Bolu'nun Karacasu beldesinde bulunan bir otelde sürdürüyor.

Kamp dolayısıyla yoğun bir çalışma temposu içinde bulunan sarı-siyahlılar, ligde kalıcı olmayı hedefliyor.

Her antrenmana gelerek hem futbolcuları hem de teknik heyeti takip eden, sorunları yerinde çözmeye çalışan takımın sportif direktörü Ali Ravcı Ravcı, AA muhabirine yeni sezonla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bolu kampının çok güzel geçtiğini kaydeden Ravcı, transfer çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, 'Görüştüğümüz oyunculardan haber bekliyoruz. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadık. Kamp döneminde Adana Demirspor ve Kardemir Karabükspor ile hazırlık maçları yapacağız. Ayın 15'inde ilk etap kampımızı bitirmiş olacağız.' diye konuştu.

- 'Oyuncuyu kampta görmediğim sürece transferi bitmiş saymıyorum'

Ravcı, transfer döneminin henüz sona ermediğini de anımsatarak, şöyle devam etti:

'Görüştüğümüz yabancı oyuncular da var. Bilindiği gibi bütün takımların en büyük isteği iyi bir santrfor bulmak. Biz de bu konuda çalışıyoruz. Diğer birkaç mevkiye daha oyuncu ihtiyacımız var. Onlarla görüşüyoruz. Bazıları son aşamaya geldi. Her zaman söylediğim gibi; oyuncuyu kampta yanımda görmediğim sürece o transferi bitmiş saymıyorum. Başkanımız ve yönetimimiz en kısa sürede bu transferleri bitirirler diye umuyoruz.'

İlk defa bu sene mücadele edecekleri Süper Lig'in çok zor olduğunun farkında olduklarını anlatan Ravcı, 'Rakiplerimizin kalitesi çok üst seviyede. Bizim de buna göre transfer çalışması yapmamız gerekiyor. Rekabete gireceğimiz takımlar hakikaten güçlü. Hemen hemen yüzde 90'ı bu ligde olan takımlar. İlk hedefimiz öncelikle bu ligde kalıcı olmak. İnşallah bu sezon bu ligde kalıcı olursak, daha sonraki yıllarda hedeflerimizi de yükselterek gideriz.' ifadelerini kullandı.

'İyi bir takım oluşturma çabası içerisindeyiz.' diyen Ravcı, transferlerinin ve antrenmanlarının da bu doğrultuda devam ettiğini belirterek, şu anda yeni gelen ve mevcuttaki eski oyuncular arasındaki uyum sorununun da çözüldüğünü aktardı.

- 'Yıldız oyuncu için takımı borç altına sokmamalıyız'

Ravcı, Anadolu takımlarının lige, '4 büyükler'e karşı her zaman bir adım geride başladığına değinerek, sözlerini şöyle tamamladı:

'Anadolu takımlarının çok iyi futbolcu alacak imkanı bugüne kadar olmadı. Ligin dört büyük takımı bu ligin lokomotif takımları. Yüksek bütçelere sahipler. Bana sorarsanız, futbolun içinde olan bir spor adamı olarak, harcanan bu paraları ben çok fazla da doğru bulmuyorum. Neticede verilen paralar bu ülkenin parası. Bu liglerin parası. Çok fazla da har vurup harman savurmamak gerekiyor. Anadolu takımları olarak bizim bütçelerimiz belli. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız. Çünkü sonu çok kötü neticelerle bitebiliyor. Transferde dikkatli davranmak lazım. Yıldız oyuncu getireceğiz diye kulübü borç altına sokmamalıyız.'

Kaynak: AA