Voleybol Açıklaması 20 Yaş Altı Bayanlar Dünya Şampiyonası

Milli takım, 1423 Temmuz'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası Finalleri'ne katılmak için Meksika'ya gitti.

Voleybolda, 20 Yaş Altı Bayan Milli Takımı, Dünya Şampiyonası Finalleri'ne katılmak için Meksika'ya hareket etti.

Türkiye Voleybol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Milli Takım kafilesi, Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği (FIVB) tarafından 14-23 Temmuz'da Meksika'nın Boca del Rio kentinde düzenlenecek şampiyona için bu ülkeye gitti.

D Grubu'nda yer alan Milli Takım, sırasıyla İtalya, Arjantin ve Japonya ile karşılaşacak. 16 takımın, dört ayrı grupta tek devreli lig usulüne göre karşılaşacakları organizasyonda, gruplarını ilk iki sırada bitiren 8 takım, E ve F Grubunu oluşturacak. Tek devreli lig usulüne göre yapılacak maçların ardından ilk iki sırada yer alan takımlar çapraz eşleşerek, yarı finale yükselecek. E ve F Gruplarında son iki sırayı alanlar ise 5-8 turunda karşılaşacak.

İlk grup etabında 3. ve 4. sırada bitiren takımlar ise G ve H grubu olarak ayrılacak. Bu grupları ilk iki sırada bitirenler 9-12, 3 ve 4. olanlar ise 13-16 turu karşılaşmaları ile şampiyonaya devam edecek.

Antrenör Mustafa Suphi Doğancı yönetimindeki ay-yıldızlı ekipte forma giyen oyuncular ile Türkiye'nin TSİ maç programı şöyle:

- Oyuncular

Tuğba Şenoğlu, Sinem Bayazıt, Ceren Nur Domaç, Saliha Şahin, Yasemin Güveli, Aslıhan Kılıç, Buket Gülübay, Çağla Erdem, Tutku Burcu Yüzgenç, Zehra Güneş, Eylül Akarçeşme, Derya Cebecioğlu.

- Maç programı

14 Temmuz Cuma:

23.00 İtalya-Türkiye

15 Temmuz Cumartesi:

21.00 Türkiye-Arjantin

16 Temmuz Pazar:

21.00 Japonya-Türkiye

Kaynak: AA