Güreş Ağası Adayı Tarihi Konağı Müzeye Dönüştürecek

İş adamı Güven: 'Kırkpınar'a gelecek güreş sevdalılarının tarihini öğrenmesi için tarihi konağı müze haline getireceğim' 'Kırkpınar ve yağlı güreş kültürünün gelecek nesillere aktarılması gerekli'.

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ağa adayı iş adamı Ramazan Güven, kentteki bir konağın Kırkpınar tarihinin anlatıldığı müzeye dönüştürüleceğini bildirdi.

Kentte bir restoranda düzenlediği basın toplantısında ağalık adaylığını açıklayan Güven, yağlı güreşe ve Türk sporuna hizmet etmek istediğini söyledi.

Yağlı güreşe ve Kırkpınar'a sevdalı olduğunu vurgulayan Güven, 'Geçtiğimiz yıllarda Çanakkale Çardak Güreşleri'nde 3 yıl ağalık yaptım. Çardak güreşlerini bir noktaya getirdik ve bizden sonraki arkadaşa görevi verdik. Niyetim Kırkpınar'a destek olmak. Bu davaya, Türk yağlı güreşine, Türk sporuna destek olacak, taş üstüne her taş koyanın elini öpmeye hazırım. Destekleyenleri başımın üstünde taşımaya hazırım. Bunun için bir adım atmamız gerekiyordu. Kırkpınar ağalığında bu işin daha iyi yapılacağını düşündüğüm için adayım.' diye konuştu.

'Kırkpınar Yağlı Güreş Müzesi' kurmak için kentteki tarihi konakların birinde restorasyon çalışmalarına başlandığını aktaran Güven, şöyle devam etti:

'Ben ağa olsam da olmasam da benden sonra Kırkpınar'a gelecek güreş sevdalılarının tarihini öğrenmesi için tarihi konağı müze haline getireceğim. Kırkpınar ve yağlı güreş kültürünün gelecek nesillere aktarılması gerekli. Bu sözü burada veriyorum.

Belgesiz toplum bilgisiz toplumdur. Bilgisiz toplumlar az bilir, çok konuşur, az iş yapar. Biz az konuşup çok iş yapan toplum olacağız. Ağa olmasam da 1-2 yıl yapsam da veya hiç yapmasam da bu sözü veriyorum.'

Güven, başpehlivanlık için adaylarının ise Orhan Okulu ve Hamza Köseoğlu olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA