Beşiktaş yönetimi Tunç Uncu'yu unutmadı

Beşiktaş Yönetimi, Bursaspor maçı sonrasında meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden Kartal Yuvası çalışanı Tunç Uncu'nun ailesine ev aldı.

Beşiktaş aynı saldırıda şehit düşen Beşiktaşlı Özel Güvenlik Müdürü Vefa Karakurdu'na da şampiyonluk kutlamalarında 'Vefa'sını' gösterdi. Başkan Fikrer Orman, Zonguldak'taki şampiyonluk kutlamalarına bizzat katılmış ve ailesini ziyaret etmişti. Orman ardından Vefa Karakurdu'nun ailesi ve yakınlarıyla birlikte şampiyonluk kupasını mezarına kadar götürmüştü.

Beşiktaş ile Bursaspor arasında 10 Aralık 2016'da oynanan karşılaşmadan sonra alçak terör saldırısında 46 kişi şehit oldu. Bu şehitlerden biri de Beşiktaş Kartal Yuvası çalışanı Tunç Uncu'ydu. Fanatik bir Beşiktaş taraftarı olan ve Kartal Yuvası'nda işe girmek için büyük uğraş veren Tunç Uncu'nun şehit edilmesiyle, yürek yakan hikayesi de ortaya çıktı. Siyah-Beyazlı yönetim, günlerce hastanelerde şehitlerinin yardımına koştu, yakınlarının acılarını paylaştı. Sıkıntılarıyla yakından ilgilendi.

Beşiktaş yönetimi Tunç Uncu'yu unutmadı

FİKRET ORMAN: EV ALMAYA KARAR VERDİK


Tunç Uncu'nun cenaze töreninde ortaya çıkan drama bir de oturduğu evin harabe görüntüleri eklenince, Beşiktaş yönetiminden tarihi bir jest geldi. Başkan Fikret Orman, o manzara karşısında, 'Tunç Uncu kardeşimizin ailesine yardım yapılmasıyla ilgili bir talep vardı. Ailesiyle tanıştık ve onlara ev almaya karar verdik' açıklaması yaptı. Beşiktaş ayrıca Konyaspor maçının gelirini de şehitlerin ailelerine bağışlamıştı. İşte bu ev sözünün üzerinden epey zaman geçince, 'Beşiktaş sözünü tutmadı' söylentileri ortaya atılmaya başlandı. Olayla ilgili bilgi ve gelişmelere ise Akşam gazetesi ulaştı.

ANNE BEYLİKDÜZÜ'NDE EV BEĞENDİ

Beşiktaş yönetimi ev sözünü hemen yerine getirmek istiyordu. Ancak Tunç Uncu'nun annesi Beylikdüzü'ndeki bir siteden ev beğendi. Ev yapım aşamasında olduğu için bir süre beklenmek durumunda kalındı. Beşiktaş yönetimi de bu evin satın alınması için karar verdi ve taksitlerini ödemeye başladı. Bu defa da evin tapusunun kimin üzerine olacağı sorunu ortaya çıktı. Yönetim bu konuda da hassas davrandı.

Beşiktaş yönetimi Tunç Uncu'yu unutmadı

YÖNETİM KARARIYLA TAPU ANNEYE

Yönetim, evin tapusunun anne Kadriye Uncu'nun adına tescil edilmesini kararlaştırdı. Bu yapılırken aileden de gerekli onaylar alındı. Beşiktaş yönetimi, önümüzdeki günlerde yapacağı toplantılarda, konuyu yönetim kurulu defterine de kayıt olarak düşecek ve Tunç Uncu'nun annesine tapu teslim edilecek.