Yavru Kartal Abdülmecid'in Takımı İkinci Oldu

Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenen 2017 Gazprom Uluslararası Dostluk İçin Futbol Şampiyonası sona erdi.

64 ülkeden genç futbolculardan oluşan karma takımların mücadele ettiği şampiyonada Türkiye’yi temsil eden Beşiktaşlı oyuncu Abdülmecid Dönmez’in takımı turnuva ikincisi olurken olurken, genç forvet oyunuyla göz doldurdu.

Dünyanın önde gelen kulüplerinden 12 yaş grubu oyuncuların mücadele ettiği şampiyonada Türkiye’yi Beşiktaş’ın genç forveti Abdülmecid Dönmez temsil etti. 8 karma takım arasında düzenlenen turnuvada Abdülmecid Dönmez, Almanya, Brezilya, Letonya, Litvanya, Suriye, Tanzanya ve Türkmenistan’dan gelen yaşıtlarıyla birlikte mor renkli takımın forması altında mücadele etti. Finalde turuncu renkli takımla karşılaşan Abdülmecid Dönmez’in takımı turnuvadan ikincilik madalyasıyla ayrılırken, final maçını 4-3 kazanan turuncu takım galibiyet kupasını kaldırdı.

Abdulmecid; "Dostluk kazandı"

Abdülmecid Dönmez, yaptığı açıklamada; “Dostluk İçin Futbol Şampiyonası’nda takım arkadaşlarımla birlikte iyi bir mücadele ortaya koyduk. Kupaya hak kazanan ve dostluğu sahaya yansıtan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Böylesine önemli bir uluslararası projede Türkiye’yi temsil etmek benim için büyük bir gurur oldu” dedi.

Farklı ülkelerden gençler arasında dostluk, eşitlik ve barış gibi temel değerleri teşvik etmeyi amaçlayan sosyal sorumluluk programı Dostluk İçin Futbol’da her yıl, şampiyonayla birlikte bir de Çocuk Forumu düzenleniyor. Forum’da spor dünyasının ünlü simalarıyla bir araya gelen katılımcılar, 2 Temmuz akşamı St. Petersburg Arena’da Konfederasyonlar Kupası final maçını izleyecek.

Beşiktaş U12 Teknik Sorumlusu Mesut Kır, “Dostluk İçin Futbol gibi projeler, genç oyuncularımızın hem uluslararası tecrübe edinmesine, hem de kendilerini dünya sahnesinde göstermesine yardımcı oluyor. Dostluk ve kardeşlik ruhu icinde mücadele eden tüm takımları tebrik ediyorum” dedi.

Dostluk İçin Futbol’un St. Petersburg’daki etkinliklerini, dünyanın önde gelen medya kuruluşlarından 200’ün üzerinde gazetecinin yanı sıra, 64 ülkeden seçilen ve kendileri için kurulan Uluslararası Çocuk Basın Merkezi’nde görev yapan “genç gazeteciler” de takip etti.

Kaynak: İHA