'Tenisçilerimizin İyi Yerlere Geleceklerine İnanıyorum'

Kadın Tenis Milli Takımı Antrenörü Karagöz: 'Amacımız daha yukarılarda, dünya sıralamasında oyuncu yetiştirmek'.

ATP World Tour 250 kapsamındaki Antalya Open uluslararası erkekler tenis turnuvasının düzenlendiği Kaya Palazzo oteldeki kortlardan birine ismi verilen eski milli tenisçi ve Kadın Tenis Milli Takımı Antrenörü Alaaddin Karagöz, 'Kadın Milli Takımı Antrenörü olarak amacımız daha yukarılarda, dünya sıralamasında oyuncu yetiştirmek.' dedi.

Karagöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, turnuvada bulunmaktan ve adının korta verilmesinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Milli takımda yaklaşık 15 sene oyunculuk yaptıktan sonra antrenörlüğe başladığını belirten Alaaddin Karagöz, 'Beş yıldır da Kadın Tenis Milli Takım Antrenörlüğünü yapıyorum. Burada bulunmak güzel bir şey. Adıma kort yapmışlar. Benim için çok büyük sürpriz oldu. Tabii ki onur verici bir şey. Ülkemizde ilk defa çim kortta turnuva düzenlenmesi ülkemiz sporu, ülke tenisi adına son derece anlamlı.' ifadelerini kullandı.

Çok sayıda Türk sporcunun dünya sıralamasında yer aldığına dikkati çeken Karagöz, 'Tenisçilerimizin çok daha iyi yerlere geleceklerine inanıyorum. Kadın Milli Takımı Antrenörü olarak amacımız daha yukarılarda dünya sıralamasında oyuncu yetiştirmek. Sıcaklar konuşuldu ancak başka ülkelerde de sıcaklar var. Oralarda da belli dereceleri geçince ara veriliyor. Havaların sıcak olması turnuvanın buralarda yapılmasına engel değil.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA