TBF 3X3 Türkiye Turu

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen 3x3 Türkiye turu elemeleri Afyonkarahisar'da başladı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban:'Artık futbol da ve diğer branşlarda değil, inşallah basketbolda da ilimiz Türkiye'ye ve dünyaya ismini duyuracak'.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından organize edilen 3x3 Türkiye turu elemeleri başladı.

Afyonkarahisar'da yapılan etapta 30'u büyük erkekler, 28'i genç erkekler, 4'ü büyük kadınlar ve 3'ü de genç kızlar olmak üzere 67 takım yer aldı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, spor turizminde önemli bir merkez olan Afyonkarahisar'ın 3x3 sokak basketbolu turnuvasında büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirterek, 'Artık futbol da ve diğer branşlarda değil inşallah basketbolda da ilimiz Türkiye'ye ve dünyaya ismini duyuracak. Sporcu arkadaşlarıma centilmence, sportmence güzel bir mücadele diliyorum. Bu mücadele sonunda da Türkiye'yi temsilen ABD'ye gidecek Türk sporcularımıza da canı gönülden ve yürekten başarılar diliyorum.' diye konuştu.

Gerçekleştirilen 3x3 sokak basketbolu turnuvası hakkında bilgi veren Afyonkarahisar İl Basketbol Temsilcisi Feyzullah Demirkale, 'Burada 1. olacak takım, 28-29 Temmuz tarihlerinde ilimizde yapılacak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak. Türkiye finallerinde de ilk sırayı tamamlayan takımlar ABD'de yapılacak 3x3 Dünya Şampiyonası'na katılacaklar.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA