Süper Lige Mardin İyi Başladı

Türkiye atletizm federasyonu tarafından organize edilen Atletizm Süper liginin ilk etabı Ankara’da 6-7 Haziran 2017 tarihleri arasında yapılan yarışmalar tamamlandı.

Mardin atletizm spor kulübü güçlü rakiplerine rağmen yarışmaların ilk gününde yapılan 10 yarışmada 31 puan topladı. Kulüp Başkanı Mehmet Münir Cura, yaptığı açıklamada, “İlk gün yarışmalarında özellikle yabancı statüsünde transfer edilen, Mardin atletizm spor kulübü formasını giyen Nijerya asıllı Oluwatosin Ayodeji Ogedengbe’nin 400 metre engelli yarışmasında Fenerbahçe, Galatasaray ve Enka spor kulüpleri gibi güçlü atletler arasına girerek 3 oldu. Oluwatosin yarışma sonucunda kulübümüze 6 puan kazandırması takım arkadaşlarına moral kaynağı oldu. İlk gün ve ikinci gün yarışmaları adeta kıran kırana geçti. Çekiç atma ve gülle atmada toplam 8 puan kazandık. Ligin üst tarafı ve düşme hattında olan takımlarda birbirleriyle kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Mardin atletizm spor kulübü 2 güne çok iyi başladı.

110 metre engelli branşında son yıllarda Fenerbahçe, Enka ve Galatasaray spor kulüpleri dışında bu yarışmayı kazanan başka bir takım sporcusu olmamıştı. Süper ligde bir ilk gerçekleşti 110 metre engelli yarışması İyi bir start alan sporcumuz Oluwatosin Ayodeji Ogedengbe’nin 14,35 derecesi ile şampiyon olmayı başardı. Mardin atletizm spor kulübüne 8 puan gibi önemli bir puan kazandırdı. İlk kademe sonucunda toplam 63.5 puan topladık. Süper ligden bir alt lig olan 1 lige düşecek olan son iki takım ile puan farkı çok az bir puan farkı var. Süper ligde kalmamız için 6-7 Temmuz tarihlerinde Bursa’da yapılacak final yarışmalarında ligde kalıp kalmayacağımız kesinleşecektir” dedi.

Kaynak: İHA