Yusuf Namoğlu Açıklaması 'Amacımız Süreyi Azaltarak Siteme Bir An Önce Geçiş Yapmak'

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) hakkında yaptığı açıklamada, “Amacımız süreyi azaltarak siteme bir an önce geçiş yapmak. O nedenle hakem arkadaşlar sürekli eğitim görecekler” dedi.

Türkiye’deki ilk VAR testini, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu üyeleri, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ve MHK üyeleri ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ da izledi. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunana Yusuf Namoğlu, “Bu sistemi ben İtalya’ya giderek Juventus - Atalanta maçında yerinde takip ettim. Ben şahsen bunun yararlı olacağına inananlardanım. Hakem insandır, göremeyebiliyor. O pozisyonlar itibarıyla burada teknoloji devreye giriyor. VAR hakemi oyun durduğunda o hatayı düzeltmiş oluyor” şeklinde konuştu.

Gol kararı, ofsayt, penaltı, yanlış ihraçta sistemin devreye gireceğini söyleyen Namoğlu, “Adaleti dolayısıyla daha iyi sağlamış olacaktır. Burada hakemleri teorik eğitimlere başlatmıştık ama saha tatbikatları bugün itibarıyla başladı.

Amacımız süreyi azaltarak siteme biran önce geçiş yapmak. O nedenle hakem arkadaşlar sürekli eğitim görecekler. Bunlar sahada eğitim olduğu gibi teori olarak da eğitimleri görerek daha hızlı ve aktif şekilde konuya adapte olmalarını sağlamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA