Fırat Aydınus Açıklaması 'Futbola Katkı Sağlayacak Bir Sistem'

FIFA Kokartlı hakem Fırat Aydınus, “VAR, ülkemize yararlı ve sonucunda futbola katkı sağlayacak bir sistem olarak yerleşecektir” dedi.

Türkiye’deki ilk Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) testi, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Stadı’nda yapıldı. Burada FIFA Kokartlı hakemler Fırat Aydınus ile Bülent Yıldırım, VAR hakkında açıklamalarda bulundu.

Geçiş sürecinde olduklarını belirten Fırat Aydınus, “Yeni sezon itibarıyla offline olarak bunların eğitimlerini alacağız. Sonra dostluk maçlarında online’a geçtikten sonra sistemi başkanların ve yetkililerin karar verdikleri zaman diliminde sistemi faaliyete geçireceğiz online olarak. Biz genel itibarıyla eğitimleri alıyoruz. Bunlar karşılıklı. Sahada maçı yöneten hakemlerle bizim karşılıklı durumumuzla alakalı olacak. Başkanlarımız bunu size daha açıklamaları şekilde verirler” şeklinde konuştu.

Penaltı gol, yanlış ihraç ve bariz gol şansını değerlendireceklerini vurgulayan Aydınus, “Şu an aşinalık kazanamaya çalışıyoruz. Sonuçta dünyada futbol değişiyor ve futbolumuz yeni sistemlere ayak uydurmaya çalışıyor. Eminim ülkemize yararlı ve sonucunda futbola katkı sağlayacak bir sistem olarak yerleşecektir. Hayırlısıyla Ocak ayında başlamasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Bülent Yıldırım ise, yoruma açık pozisyonlarda müdahale edilmeyeceğini sadece yüzde yüz olan pozisyonlarda devreye gireceğini aktardı.

Kaynak: İHA