Erdem Şen'den Belçika'da Futbol Projesi

Portekiz 1. Ligi ekiplerinden Maritimo’da futbol hayatını sürdüren Erdem Şen, Belkçika’da Befoot adıyla bir futbol projesi başlattı.

Belçika’ya göç etmiş işçi bir ailenin çocuğu olarak 1989 yılında Belçika’da dünyaya gelen Erdem Şen, futbola 6 yaşında başladığı RWDM kulübünde 18 yaşına kadar devam etti. Ardından İsviçre’nin Kreuzlingen kulübüne transfer olan Şen, sırasıyla ROCCM, Vervietois, Giresunspor, Samsunspor ve Gaziantepsor’da yer aldıktan sonra sürpriz bir şekilde Portekiz liginin köklü takımlarından Maritimo’ya transfer oldu.

Sezon arası tatilini Belçika’da ailesinin yanında geçiren Erdem Şen, İHA muhabirine verdiği röportajda, daha büyük bir takıma transfer olabileceğinin sinyalini verdi. Belçika’da futbol projesi çerçevesinde Befoot adı altında kurduğu kompleksini işleten Şen, “Befoot adı altında başlattığım proje ile inşallah buraya gelecek gençlerin benim gibi yetişmelerini sağlarım” dedi.



“32 maçın tamamını oynadım”

Gaziantepspor’dan olaylı bir şekilde ayrıldıktan sonra Portekiz ligi ile tanışan Erdem Şen, takım olarak sezona çok kötü bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

Şen, düşmemeye oynadıklarını belirterek, “Sonra 2. Lig’den Daniel Ramos diye bir teknik direktör geldi. Sayesinde sezonu 6. bitirdik ve Avrupa kupalarına katıldık. Kendi adıma sezon çok iyi geçti. Ben sezona biraz geç başladım. Çünkü Gaziantepspor’da bir takım olaylar olmuştu ve kulüpten olaylı bir şekilde ayrıldım. Yaklaşık 7 ay boyunca futbol oynamadım. Buna rağmen, kendimi toparlamam ve kadroya dahil edilmem sadece dört haftamı aldı. Sonuçta, ligde, kupada ve lig kupasında toplam 32 maçın tamamını oynadım” diye konuştu.



“İyi teklif gelirse”

İyi geçen bir sezonun ardından tekliflerin geldiğini ifade eden Şen, “Büyük bir ihtimalle önümüzdeki sezon da oradayım. Avrupa Ligi’ne ön eleme maçları oynayarak katılacağız. Bu durumu değerlendirmek isterim ve benim için güzel bir tecrübe olur. Ama duyduğuma göre bana teklifler geliyormuş. Şu an bizim başkan benimle ilgili gelen teklifleri değerlendiriyormuş. Dört hafta sonra kulübe gittiğimde durumu değerlendireceğim. Şayet daha iyi bir teklif gelirse, kariyerim için değerlendirebilirim” dedi.



“Gençler için akademi”

Erdem Şen, Befoot projesinin daha önce aklında olmadığını söylerken, Belçika’ya tatil için geldiğinde bir arkadaşının teklifi üzere bu adımı attığını açıkladı.

Şen ifadelerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Biz ufakken parklarda beşe beş futbol oynardık ama artık parklar eskisi gibi futbol oynamaya müsait değil. Zamanla salon futbolu oynadık ama orada da zemin çok ağır ve dizleri ağrıtıyor. Bu konuyu düşündük ve üzerinde çalışmalar yaptık. Yıllardır üzerinde futbol oynadığım suni çim sistemini keşfettik. Brüksel’de böyle bir şeyin olmadığını düşünerek, aynısını yapmayı istedim. Burada gençler için bir akademi yer alacak. Bu akademiye gelen gençlere teknik ve fizik geliştirmeleri için eğitim verilecek.”

Kaynak: İHA