Çan Belediyesi Güreş Kulübü Başarıya Doymuyor

Çanakkale’nin Çan Belediyesi Güreş Kulübü güreşçisi ve Avrupa Şampiyonu Feyzullah Aktürk’ü örnek alan 11 yaşındaki Beraat Taşkın, Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen minikler 11 Yaş Türkiye Serbest Güreş Şampiyonasında yarı finale kalarak Türkiye 3’üncüsü oldu.

Genç güreşçi Beraat Taşkın, Türkiye 3’üncüsü olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek "Ben Türkiye üçüncüsü oldum. Hedefim Feyzullah Aktürk gibi olmak. Hedefim inşallah bundan sonraki şampiyonalarda birinci olmak. Bu şampiyonaya iyi hazırlandım. Güreş sporunu çok seviyorum ve günlük antrenmanlarımı yapıyorum. Hedefim büyük Avrupa ve Dünya Şampiyonu olmak. Ben Çanımıza madalya getirdiğim için çok mutluyum " dedi.

Çan Belediyesi Güreş Kulübü Başkanı Emin Özen de öğrencisini elde ettiği başarıdan dolayı kutladı. Emin Özen, beraatın müsabakalara çok iyi hazırlandığını ve şampiyonluk elde ettiğini belirterek, "İnşallah kendisini Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olarak ta görürüz" şeklinde konuştu.

Çan Belediyesi Güreş Kulübü Güreş Eğitmeni Halil Pulat da genç öğrencisi beraat taşkınla guru duyduğunu belirterek, “Beraat çok azimli. Güreşi çok seviyor ve antrenmanlarını aksatmıyor. Çok güzel hedefleri var. Beraat okul derslerindeki başarısını aksatmıyor. Hem güreş sporunu hem de eğitim hayatında başarılı böyle güzel bir öğrencim olduğu için ben çok gurur duyuyorum” dedi.

Çan Belediyesi Güreş Kulübü Başkanı Emin Özen ve genç güreşçi Beraat Taşkın’ı makamında ağırlayan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, “Maddi ve manevi tüm destekle sporcularımızın, özellikle ata sporumuzu icra eden güreşçilerimizin her zaman yanındayız. Çan Belediyesi Güreş Kulübümüzün bir biri ardına gelen başarıları ile gurur duyuyoruz. Küçük büyük neredeyse her kategoride güreşçilerimiz başarı göstermekteler. Bu da bizleri oldukça sevindiriyor; milli güreşçi adayı genç güreşçimiz Beraat’ı da başarılarından dolayı tebrik ediyorum ve inşallah Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında da büyük başarılara imza atacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA