Altın Kemer Yağlı Güreşleri Kaldığı Yerden Devam

Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen 9. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri 10 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, daha önce hava muhalefeti nedeniyle ertelediği, 9. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’ni 10 Haziran Cumartesi akşamı gerçekleştirecek. Seka Park Uçurtma Tepesi önünde gerçekleştirilecek olan güreşler, alanda verilecek iftar yemeğinin ardından, 22.00’de başlayacak. Güreşler bu yıl Kocaeli’nin yetiştirdiği önemli güreşçilerden merhum Ali Gürbüz anısına düzenlenecek. Güreşlerde Türkiye’nin en önemli 41 başpehlivanın yanı sıra bine yakın güreşçi yer alacak.

9. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin 6 Mayıs Cumartesi günü yapılması kararlaştırılmıştı. Ancak güreşlerin yapılacağı gün yaşanan fırtına ve yağış, organizasyonun ileri bir tarihe ertelenmesine neden oldu. 9. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri, baş, başaltı, büyükorta, küçükorta büyük, küçükorta küçük, deste büyük, deste orta, destek küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2 teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere toplam 14 kategoride yapılacak. Cumartesi günü yapılacak güreşler orta boylardan başlayacak. Güreşlerde, Türkiye Güreş Federasyonu’na bağlı 45 hakem görev yapacak. Kırkpınar davul zurna ekipleri ve çığırtkanları ise er meydanına renk katacak.

Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde bu yıl bir anlamda Kırkpınar şampiyonlarının geçidi yaşanacak. 2016 Kırkpınar Şampiyonu Recep Kara, yine geçen yılın başpehlivan üçüncüsü Şaban Yılmaz, 2015 Kırkpınar Şampiyonu Orhan Okullu, 2014 Kırkpınar Şampiyonu Fatih Atlı ve 2103 Kırkpınar Şampiyonu İsmail Balaban’ın yanı sıra Serhat Gökmen ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı güreşçilerinden Faruk Akkoyun ve Nedim Gürel 9. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde kol bağlayacak.

Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan ünvanını elde edecek olan güreşçi altın kemer sahibi olacak. Güreşlerde derece sırlamasına göre; birinciye altın, ikinciye gümüş, ve üçüncülere bronz madalya verilecek.

Kaynak: İHA