Kayserispor'un Gol Karnesi

Kayserispor, bu sezon Spor Toto Süper Lig’de sahaya çıktığı 34 karşılaşmada toplam 47 gol atarak 18 takımın bulunduğu ligde Antalyaspor ile birlikte en fazla gol atan 6. takım oldu. Beşiktaş (73), Galatasaray (65), Başakşehir (63), Fenerbahçe (60) ve Aytemiz Alanyaspor (57) takımları en fazla gol atan ilk 5 takım olurken bu takımları Kayserispor ile Antalyaspor takımları 47 gol ile takip etti.

Kayserispor’un bu sezon attığı gollerde 12 farklı oyuncunun ismi bulunurken, Beşiktaş maçında Beck kendi kalesine attığı gol ile Sarı-Kırmızılılar’ın gol sayısına katkıda bulundu. Bu sezon Kaysari ekibinin en golcü ismi ise 12 gol atan Welliton oldu. Bu ismi 11 gol ile Deniz Türüç takip ederken, Raheem Lawal 5 gol ve Umut Bulut 4 gol ile takımın en golcü isimleri oldu. Bu oyuncuları 3 gol ile Güray Vural ile Mabiala takip etti. Sezon ortasında takım ile yollarını ayıran Nakoulma ile Samba Sow ise takıma 2 gollük katkı sağladılar. Bu oyuncuların yanında Ufuk Budak, Levent Gülen, Rajko Rotman ve Ryan Mendes ise birer gol atan oyuncular oldu. Kayserispor’un bir golünü ise Beşiktaş maçında Beck kendi kalesine attı.

9 Maçta gol atamadı

Kayserispor, attığı golleri 25 maçta kaydetti.

Sarı-Kırmızılı takım bu sezon oynadığı 9 maçta ise gol kaydedemedi. Ligde kalmayı son üç haftada garantileyen ekip, bu sezon 11. hafta ile 14 hafta arasında tam 4 hafta gol atamayarak ligde en kısır dönemini geçirdi. Kayserispor, bu sezon attığı gollerin 26 tanesini ilk yarılarda bulurken, 21 golü ise ikinci yarılarda attı. Karşılaşmaların uzatma dakikalarında 3 gole imza koyan Kayserispor, bu sezon en fazla golü ise iki maçta tam 7 gol attığı Fenerbahçe karşısında buldu. Kayserispor, bu sezon kazandığı 5 penaltı atışını da Deniz Türüç ile gole çevirerek bu konuda fire vermedi.

Kaynak: İHA