Döşemealtı'nda Yaz Okulu Başlıyor

Döşemealtı Belediyesi’nin 24 branşta açtığı yaz okulları 12 Haziranda başlıyor.

Döşemealtı Belediyesi’nin 3 yıldan bu yana düzenlediği Yaz Kursları için kayıtlar 12 Haziran’da başlıyor. Yaz kursları kayıt yaptırmak isteyenler, Döşemealtı Belediyesi hizmet binası ile Yeşilbayır Mahallesinde ki Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvuruda bulunabilecek. Kayıtlar 23 Haziran tarihinde sona erecek.

24 Branş var

Döşemealtı Yaz Kursları bu yıl, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, bisiklet, badminton, masa tenisi, güreş, halter, tekvando, judo, muhaithai, tiyatro, bilgisayar, halk oyunları, model uçak, yabancı dil, işaret dili, Türkçe, Satranç, resim, gitar, bağlama ve keman branşlarında açılacak. Bin öğrencinin katılması beklenen kurslarda, model uçak ve işaret dili branşları ilk kez bu yıl açılacak.

Eğitimlerine katkı sağlıyoruz

Kaymakamlığın öncülüğünde Döşemealtı Belediyesi’nin katkılarıyla, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Kırkgöz Döşemealtı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü organizasyonunda düzenlenecek ‘Döşemealtı Yaz Kursları’ yaklaşık 2 ay boyunca devam edecek. Kurslara 7-14 yaş grubunda ki çocuklar ve gençler katılacak.

Kur’an Kursları da yaz okulları bünyesinde

Bu yıl Kur’an Kursları da yaz okulları bünyesinde eğitim verecek. Sportif faaliyetlerle ilgili kurslar ilçedeki spor komplekslerinde, diğer kurslar ise mahallelere en yakın eğitim merkezlerinde gerçekleştirilecek. Uzak mahallelerde oturan öğrencilerin ulaşımları da sağlanacak. Kurslar, tüm branşlarda Temmuz’un ilk haftası başlayacak.

Çocuklarımızı önemsiyoruz

Döşemealtı Belediyesi’nin yönetim anlayışının temelinde çocuklar ve eğitim olduğunu belirten Başkan Turgay Genç, yaz okullarını önemsediğini söyledi.

Genç, “Çocuklarımızın sosyal, sportif ve zihinsel olarak gelişimine katkı sağlayacağına inandığımız yaz kurslarımız bu yıl 24 branşta gerçekleştirilecek. Amacımız gençlerimizi okul dışında biraraya getirmek, onların sosyalleşmesine öncülük etmek ve bireysel yeteneklerini sergileyebilecekleri ortamlar hazırlamak” dedi.

Kaynak: İHA