Büyükşehir Gaziantepspor, Altyapıda 3 Yılda Çağ Atladı

Büyükşehir Gaziantepspor, altyapıyı adeta futbolcu fabrikasına çevirdi. 150 olan oyuncu sayısı rekor bir artışla 4 bin 800 oldu.

Büyükşehir Gaziantepspor Kulübü Altyapı Koordinatörü Faik Demir, 3 yıl önce altyapıdaki 150 olan oyuncu sayısını rekor bir artışla 4 bin 800’e yükseltti. Türkiye genelinde bir çok kulübe oyuncu transfer eden kulüp, milli takımlara da oyuncu kazandırmanın gururunu yaşıyor. Son olarak U-21 takımı ile 1. Lig’de şampiyonluğu son hafta kaçıran Büyükşehir Gaziantepspor, genç yetenekleri Türk futboluna sunuyor.

Altyapı Koordinatörü Faik Demir, “Planlı ve programlı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız, meyvesini veriyor. 4 büyük takımın futbol okulu öğrenci sayısının 10 katı oyuncuya sahibiz” dedi.

2014 yılında Futbol Akademisi Koordinatörü görevine başladığını hatırlatan genç teknik adam, şunları söyledi:

"2014-2015 sezonunda göreve başladığımız Futbol Akademisi Alt Yapı Koordinatörlüğü’nde başlangıçtan bu güne gelinen durum hakkında değerlendirme yapılmıştır. Başladığımız dönemde önceliğimiz, var olan tesis, eğitimci antrenör, ekipman ve futbolcular ile kısa vadede ne yapılacağı üzerine olmuştur. Futbolda yapılan yatırımların insan üzerine olduğunu düşündüğümüzde önümüzde gideceğimiz yolun ne kadar meşakkatli olduğunun bilinci ile hareket ettik. Önceliklerimizin başında, en küçük yaş grubundan en büyük yaş grubundaki futbolcumuza eşit mesafede yaklaşarak, en donanımlı bir şekilde A takıma ve Türk futboluna kazandırma gayesiydi.”

"Emeklerin meyvesini alıyoruz"

Planlı ve programlı bir şekilde gerçekleştirilen çalışmaların yıl içerisinde meyvesini almaya başladıklarını vurgulayan Faik Demir, "2014-2015 sezonunda, U21 takımımıza yaptığımız seçmeler ve alttan yetişen futbolcularla ileriye dönük gelecek vaat eden futbolcu portföyüne kavuştuk. Bu futbolcularımız Emre Keleşoğlu, Abdulhaluk Aba, Yücel Candemir, Ramazan Özkabak, Furkan Uncuer, Ökkeş Cankarakurt, Ahmet Arslan, Nevres Demir, Harun Biçer, İbrahim Bozkurt, Fethi Çiçek, Fatih Durna, Ahmet Akbağ, Muhammet Demir, Bahadır Gölgeli, Mehmet Karakılıç, Raşit Çelik, Mirza Cihan, Yunus Emre Yılmaz, Fatih Özen ve Ali Ateş, gösterdikleri performans ve aldıkları alt yapı eğitimi ile A Takım kadrosuna, Milli Takım Yaş Kategorilerine, bölgede bulanan takımların kadrolarına takviye olarak kiralık ya da bonservisleriyle gitme başarısı gösterdiler” ifadelerini kullandı.

Futbolcu sayısı

Altyapıdaki oyuncu sayısını rekor bir artışla 150’den 4 bin 800’e çıkardıklarını söyleyen Faik Demir, “Hasan Doğan Tesisleri’nde 150-200 kişilik Futbol Akademisi Futbol Okulu öğrenci sayımızı önce tek saha, sonra Seyrantepe Tesisleri’nin katılımı ile 4 bin 800 öğrenciye yükseltme başarısı gösterdik. Bu rakam bölge dahil 4 büyük takımların futbol okulu öğrenci sayılarının 10 katı olarak kayıtlara geçmiştir. Neredeyse futbol ile ilgisi olan 5 yaştan 15 yaşa tüm evlatlarımıza temas etme şansını yakaladık. Bu 5 bin kişilik havuzdan çıkardığımız futbolcularımız 3 sezon içerisinde meyvesini vererek alt yapı öz kaynak futbolcuları olarak kayda geçti. Vardığımız bu noktada Onursal Başkanımız Fatma Şahin, Başkanımız Osman Toprak’ın etkisi de inanılmaz düzeydeydi” şeklinde konuştu.

Futbol Akademisi bünyesinde bulanan Antrenörlerin de gelişimlerini ön planda tutarak, 1 UEFA ELİT Lisans, 4 UEFA A lisans, 1 Performans Antrenörlüğü kursuna göndererek antrenör eğitim kalitesine önem verdiklerinin altını çizen Demir, "Şampiyonlukların günümüzde önemli bir yer tutuğu bilincindeyken, sadece sonuç odaklı çalışmayıp, bir futbolcu yetiştirme başarısının tüm şampiyonluklardan daha önemli olduğunun sonucunu bir kez daha net bir şekilde farkında anlamış olduk. Kazandığımız bir çok şampiyonluğu geride bırakarak, Ülke futboluna, Milli Takımlarımıza ve A takımıza üst düzey oyuncular yetiştirmenin gururunu yaşadık" diye konuştu.



Alt yapıdan yetişen futbolcular

Milli Takım ve A Takım’a giden üst düzey futbolculardan, Emre Keleşoğlu, Abdulhaluk Aba ve Yücel Candemir kiralık olarak Erzinspor’a, Ramazan Özkabak ve Furkan Uncuer Batmanspor’a, Ökkeş Can Karakurt kiralık şekilde Hatayspor’a, Ahmet Arslan, Nevres Demir, Harun Biçer, İbrahim Bozkurt beonservis bedelleriyle Şehitkamil Bld.Spor’a, Fethi Çiçek ve Fatih Durna U18 Milli Takımına, Ahmet Akbağ, Muhammet Demir U15 Milli Takımı’na, Bahadır Gölgeli ile Mehmet Karakılıç da U14 Milli Takımına girerek büyük başarılar elde etti.

Kaynak: İHA