Bronz Madalyayı Çanakkale'ye Getirdi

Türkiye U18 Milli Atletizm Takımı, İstanbul’daki Balkan Yıldızlar Şampiyonası’nda hem klasmanda, hem de toplam sayı bakımından en yüksek madalyasına ulaştı.

İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadı Annex Pisti’nde gerçekleşen 15. Balkan U18 (Yıldızlar) Atletizm Şampiyonası’nda Ay-yıldızlı takım tarihi bir başarı yakaladı. Şampiyonada 55 kişilik kadroyla mücadele veren Türkiye, 2002’den beri yapılan şampiyonada hem madalya sayısı bakımından hem de sıralamadaki rekorlarını yeniledi. Milli Takım, 9 altın, 8 gümüş, 9 bronz madalya olmak üzere toplam 26 madalya kazanarak İstanbul’daki organizasyonu noktaladı.

Çanakkale’yi en iyi şekilde temsil eden Türkiye U18 Milli Atletizm Takımında bronz madalya kazanan Aşkın Sadi Aşkın, "1 yıldır atletizm yapıyorum. Beni keşfeden ve yönlendiren basketbol antrenörüme Metin Uz’a, atletizmde yetişmemi sağlayan, bana bu sporu sevdiren Vijdan Berberoğlu’na ve hiçbir zaman desteğini benden esirgemeyen aileme sonsuz teşekkürler ederim. Çanakkale’ye bu gururu yaşattığım için mutluyum. Hedefim Hüseyin Bolt gibi atletizm yarışmalarına katılmak" dedi.

Ankara ’da 17-18 Haziran tarihlerinde U18 Yıldızlar Şampiyonasına katılacak olan Çanakkaleli Atlet Aşkın Sadi aşkın, bu yarışlarda barajı geçer ise Konya’da dünya şampiyonasına katılmak istediğini ve en büyük hedefinin 2020 Olimpiyatları olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA