Hasan Tahsin İlkokulu Spor Salonu Şekilleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çayırova’da Hasan Tahsin İlkokulu için yaptığı spor salonu hızla ilerliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öğrencilerin farklı dallarda hava şartlarından etkilenmeden spor yapabilmelerine imkan sağlamak için okullara spor salonları inşa ediyor. Bu kapsamda Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Çayırova Hasan Tahsin İlkokulu için spor salonu inşa ediliyor. Çelik imalatları tamamlanan yapıda dış cephe kaplama uygulamaları gerçekleştiriliyor. Soyunma odaları ve lavabolardaki teknik çalışmalar sürüyor.

Spor salonunda 220 kişilik tribün antrenör odası, soyunma odaları, duşlar, tuvaletler ve büfe bulunacak. Salonun yapımında 28 ton demir 366 metreküp alüminyum kompozit panel, bin 840 metrekare kenetli çatı ve cephe kaplaması, 115 ton yapı çeliği, yaklaşık 450 metreküp hazır beton ve 633 metrekare FİBA onaylı PVC zemin kaplaması kullanılacak.

Bin 100 metrekare alan üzerine inşa edilen spor salonu toplam bin 600 metrekare kapalı alana sahip olacak. Salonun zemin katında 28 çarpı 13 metre ebatlarında basketbol sahası, bu saha ile ortak kullanımlı 9 çarpı 13 metre ölçülerinde voleybol sahası yer alacak. Birinci katta ise diğer faaliyetlerin yapılabileceği toplam 360 metrekare 3 adet salon yer alacak.

Kaynak: İHA