Giresunspor, Yeni Sezon İçin Transfer Çalışmalarına Başladı

Süper Lig’in eşiğinden dönen TFF 1. Lig ekiplerinde Giresunspor, 2017-2018 sezonu öncesi transfer çalışmaları başlarken, transfer bütçesi olarak 20 milyon TL düşünülüyor.

Yeşil-beyazlı ekibin başkanı Mustafa Bozbağ, tesislerde düzenlediği basın toplantısında 2016-2017 sezonunda birinci hedeflerinin play-off oynamak olduğunu ve bunu da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Takımın her sene üstüne biraz daha koyarak ilerlediğini kaydeden Bozbağ, “Gerçekten yönetim kurulumuzla beraber her sene bu takım bir şekilde üstüne koyarak devam ediyor. İnşallah başarıları şekilde bir sonraki sene de devam eder. Eskişehir’de oynanan ikinci play-off müsabakası dışında takımın genel performansından son derece memnunum” dedi.

Bütçe olarak biraz borçlanmaya gideceklerini söyleyen Bozbağ, “Hepimiz bu memlekette yaşıyoruz. O yüzden bu memleketi hedefe götüren, heyecanlandıran bir takım oluşturacağız. Özellikle bütün çalışmalarımız bu yönde olacak. Tabii bunun olması kolay değil, belki de ilk defa benden bu sözü duyacaksınız ama bütçe olarak birazcık borçlanmamız gerekecek. Tabii sınırları aşmadan, Giresunspor’u tehlikeye sokmadan inşallah bu bağlamda gerçekleştireceğiz transferlerimizi” ifadelerini kullandı.

’Giresun’un heyecanlandıran bir takım oluşturacağız’ ifadesini kullanan Bozbağ, “Bu şehir her şeyi ile Süper Lig’i hak eden bir şehir. Artık takım olarak çoğu üst düzey şeyleri bitirdik. UEFA lisansına kadar aldık, her türlü borçsuzluk yazısı elimizde. Bu sene sadece futbolcuya kalan maç başı ödemelerimiz var. Onları da futbolcularımızın hesabına piyangoyu tahsil ettiğimiz anda yatırılacak” diye konuştu.



“Transfer işleri yarın sabahtan itibaren başlayacak”

Giresunspor’un transferinin sene içinde de devam ettiğini kaydeden Bozbağ, “Transfer konusunda öncelikle şunu söyleyeyim, hırsı olmayan, bu memleketin armasını hissetme konusunda bıkkınlık yaşayan arkadaşlar görüyorum. Mutlaka bunlar bir daha ki sene kadronun içinde yer almayacak. Söylediğim şey bunların kötü oyuncu olduğu anlamına gelmiyor. Ben sadece bu oyuncuların Giresunspor’da sürecinin bittiğini düşünüyorum. Giresunspor’un transferi sene içinde de devam ediyordu. Tabii biz bunu yönetim kurulu olarak biliyoruz ama sizler basın mensupları olarak normal akışta devam ettiğiniz için çoğu şeyi farklı görüyorsunuz. Giresunspor, çok kısa süre içerisinde yabancı oyuncularını alacak, yarın sabahtan itibaren hızlanacak, teknik direktörünü hızla alacak ve 1 Temmuz’daki kampa yaklaşık 25 kişilik kadronun en az 18 kişisiyle gider duruma gelecek” şeklinde konuştu.

2017-2018 sezonunun çok zorlu olacağını vurgulayan Bozbağ, şöyle devam etti:

“Çok zor bir lig bizi bekliyor. Artık bu seneki gibi değil, çıkanlar da, inenler de mali açıdan çok güçlü takımlar. Her zaman söylüyorum, Giresunspor’un birinci hedefi bu ligde her zaman sağlam basmak ve ondan sonra bir üst ligi kovalamak. Bu sezon TFF 1. Lig çok daha zorlu olacak. Onun için biz işi çok daha ciddi tutacağız, hiçbir şekilde gevşemek yok.”

Gidecek ve kalacak oyuncuların belli olduğunu ifade eden Bozbağ, “Gidecekler belli, bunlarla ilgili alacağı olan arkadaşlar var. Onların ödemeleri yapıldıktan sonra gerekli bilgilendirmeyi yapacağız. Yabancı oyuncularda 2 tane tutmayı düşünüyoruz. Panajotis ve Dodo ile görüşmelerimiz devam ediyor. Giresunspor’un kesinlikle 6 yabancısı olacak, mecbur kalmadıkça bu sayının üstünde olmayacak” dedi.

Bütçeyi bu sene biraz daha yukarı çekmeyi düşündüklerini belirten Bozbağ, “Biz her sene hem borç ödeyip, hem de olan takımı 7 milyon TL civarında düşünüyorduk. Şimdi bu sene biraz daha yukarıya çekeceğiz bütçeyi ve 15 ile 20 milyon TL arasında bir bütçe düşünüyorum. Artık Giresunspor riske girecek. Bir şekilde tedbirli şekilde hafif borçlanacağız, öyle görünüyor” ifadelerini kullandı.

“Yalçın Koşukavak hocayı hayatımda hiç görmedim”

Teknik Direktör konusunda basında çıkan haberlere de değinen Bozbağ şunları söyledi.



“Hocayla ilgili hiç bir görüşmeye başlamadık ama 1 Temmuz’a kadar başlayacağız, çünkü kampa gireceğiz. Benim önceliğim her zaman hedeflediğimiz oyuncular. Siz oyuncuları doğru seçerseniz, getirdiğiniz hoca yanılsa bile mutlaka o takımı çalıştıracak veya doğru yere götürecek hoca mutlaka bulunuyor. Özelikle üstüne basarak söylüyorum, sosyal medyada yazılanlar, yazdıranlar bir yere gelmek için oraya yazdırıyor. Ben hayatımda Yalçın hocayı görmedim, tanımıyorum, yan yana bile gelmedim. O konuda bir şey diyemem. Hiç bir hocayla bir görüşme yapmadım ama yakışan gelecek onu bilin.”

Kaynak: İHA