Futbolda Milli Maçtan Notlar

Türkiye Futbol Direktörü Terim, son yapılan Moldova maçının ilk 11'ine göre 8 değişiklik yaptı Başkent Üsküp'te oynanan maçı yaklaşık 5 bin taraftar izledi.

Makedonya ile özel maçta karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımı'nda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Moldova ile yapılan hazırlık müsabakasının ilk 11'ine göre 8 değişiklik yaptı.

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde mücadele eden ay-yıldızlı ekip, başkent Üsküp'teki II. Filip Arena'da Makedonya'ya konuk oldu.

Fatih Terim, ay-yıldızlı ekibin 27 Mart'ta Eskişehir'de Moldova ile yaptığı ve 3-1 kazandığı hazırlık maçının ilk 11'ini büyük oranda değiştirdi. Terim, Moldova müsabakasına ilk 11'de başlayan Onur Kıvrak, Şener Özbayraklı, Ahmet Çalık, Güray Vural, Okay Yokuşlu, Oğuzhan Özyakup, Cengiz Ünder ve Emre Mor'a Makedonya karşısında şans vermedi.

Deneyimli teknik adam, Onur, Güray ve Okay'ı aday kadroya almazken, Şener'i ise sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkardı. Emre Mor da solunum yollarındaki rahatsızlığı nedeniyle Makedonya karşısında forma giyemedi. Ahmet, Oğuzhan ve Cengiz de yedekler arasında şans bekledi.

Fatih Terim, Moldova karşılaşmasının ilk 11'inde yer alan Çağlar Söyüncü, Emre Çolak ve Enes Ünal'a Makedonya maçında da formayı teslim etti.

- Stat boş kaldı

Makedonya ile Türkiye arasında yapılan özel maça ev sahipliği yapan II. Filip Arena, büyük oranda boş kaldı.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgedeki müsabakaya iki takım taraftarları da ilgi göstermedi. 33 bin 460 kişi kapasiteli statta yaklaşık 5 bin taraftar yer aldı.

- Tribünlerde dostluk görüntüleri

A Milli Futbol Takımı'nın Makedonya ile yaptığı maçta Türk taraftarlar, dostluk görüntüleri verdi.

Zaman zaman aralarında sorunlar yaşanan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaşlı futbolseverler, tribünlerde yan yana ay-yıldızlı ekibi destekledi.

- Arda ve Burak'tan engelli taraftara özel ilgi

A Milli Takım'ın kaptanı Arda Turan ve golcü ismi Burak Yılmaz, karşılaşma öncesi engelli bir taraftarın yanına giderek, onunla özel olarak ilgilendi.

Ay-yıldızlı ekibin maç öncesi ısınma bölümünü tamamlayarak soyunma odasına gittiği sırada saha kenarındaki engelli Ertan Şakiri'nin yanına giden Arda ve Burak, genç taraftara sarıldı.

- Makedonya'da tanıdık isim

Makedonya Milli Takımı'nın ilk 11'inde Türk futbolunun yakından tanıdığı Goran Pandev yer aldı.

İtalya'nın Genoa takımında forma giyen 33 yaşındaki golcü futbolcu, 2014-2015 sezonunda Galatasaray'da top koşturmuştu.

Pandev, Türkiye karşısında Makedonya'nın kaptanlığını yaptı.

- II. Filip Arena, UEFA Süper Kupa'nın ev sahibi olacak

II. Filip Arena, İspanya'nın Real Madrid ile İngiltere'nin Manchester United takımları arasında yapılacak UEFA Süper Kupa maçına ev sahipliği yapacak.

Başkent Üsküp'te 1947 yılında hizmete giren ve 2011'de yenilenen stat, Büyük İskender'in babası II. Filip'in adını taşıyor.

Balkanların en büyük 10 stadından biri olan II. Filip Arena'da, UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi kupasını alan Manchester United, 8 Ağustos'ta karşı karşıya gelecek.

Kaynak: AA