Avrupa Üniversiteler Salon Futbolu Şampiyonası

Şampiyona, 916 Temmuz'da Hitit Üniversitesinin ev sahipliğinde Çorum'da yapılacak.

2017 Avrupa Üniversiteler Salon Futbolu Şampiyonası (Futsal’2017), Hitit Üniversitesinin ev sahipliğinde 9-16 Temmuz'da Çorum'da yapılacak.

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Faruk Yamaner, düzenlediği basın toplantısında, organizasyonunun Çorum’da gerçekleştirilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, bu kapsamda desteklerinden dolayı kentin yöneticileri ile milletvekillerine teşekkür etti.

Şampiyonada, erkeklerde 9 ülkeden 12 takımın, kadınlarda da 4 ülkeden 6 takımın mücadele edeceğini aktaran Yamaner, 'Organizasyonda Türkiye'nin yanı sıra Portekiz, Fransa, Almanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Rusya ve Gürcistan'dan erkek futsal takımları, Türkiye, Almanya, Portekiz ve Rusya’dan da kadın futsal takımları yer alacak. Bu organizasyon, Hitit Üniversitesinin değil, Çorum’un organizasyonudur. Toplumun her kesiminin bu organizasyona sahip çıkması gerekir.' diye konuştu.

Yamaner, şampiyonanın açılışına Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i de davet edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA