Yeni Malatyaspor Alt Yapısı Sorunlarına Çözüm Bekliyor

Yeni Malatyaspor’un Süper Lig’e yükselmesinin ardından gözler iyi bir sezon geçiren alt yapıya çevrildi. Sarı-siyahlı kulübün sorunlarla boğuşan alt yapısı birçok sorununun çözümü için sırada bekliyor.

1980’li yıllardan itibaren dönem dönem 1. Lig seviyesinde mücadele edilmesine rağmen alt yapı için sağlıklı imkanlara hiçbir zaman sahip olamayan alt yapı geride kalan sezonda şampiyonluğu kıl payı kaçırmıştı.

Kendine ait sentetik bir saha dışında tesis yönünden başka herhangi bir varlığı bulunmayan sarı-siyahlı alt yapı, A takımın Süper Lig’e yükselmesiyle bir kez daha gündeme geldi.

Bugüne kadar görev yapan yönetimler tarafından ihmal edilen alt yapı, acil çözüm bekleyen sorunlarına el atılmasını bekliyor.

Orduzu Pınarbaşı’nda bulunan ve zemini tamamen erimiş suni bir çim sahaya, sadece 2 soyunma odası 3 normal odaya sahip derme çatma bir tesis binasına sahip alt yapı yeni bir yatırım bekliyor. Bu yıl U21 1. Ligi’ni 63 puanla 3. sırada bitiren ve şampiyonluğu son 2 haftada kıl payı kaçıran Yeni Malatyaspor alt yapısı, Malatya’nın genç futbolcu potansiyelini bir kez daha gözler önüne sermişti.

Buna karşın şehirdeki bu yetenekli gençleri eğitecek, barındıracak ve kendi bünyesinde parlayacak bir yapıyı henüz oluşturamayan Yeni Malatyaspor Kulübü, sezon bitmesine rağmen alt yapı tesisleri için herhangi bir adım atmış değil. Orduzu Pınarbaşı’nda mevcut saha ve binanın yerine nizami ölçülerde saha ve 2 katlı tesis niteliğinde bina yapılmasını gerektirecek proje hazırlanmış olmasına, hatta Türkiye futbol Federasyonu’ndan 400 bin lira civarında bir kaynak aktarımına rağmen inşa aşamasına geçilmedi. Sezon içerisinde yönetim, alt yapı için tesise başlamama nedenlerini liglerin devam ediyor olmasını ve sahada maç oynandığını öne sürmüştü. Ancak liglerin bitmesinden 20 gün geçmesine rağmen harabe görünümdeki tesis aktif olarak kullanılmaya devam ediyor.

Kaynak: İHA