Sınırsız Dostluk İçin Koştular

Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi’nin himayelerinde Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği tarafından organize edilen ‘Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’ koşuldu. Yarışmada, Etiyopyalı atletler ilk iki derecenin sahibi olurken, üçüncülüğü Türk atlet Nuri Kömür elde etti.

Mimar Sinan’ın ‘Ustalık eserim’ dediği tarihi Selimiye Camii önünde sabah saat 09.00’da start alan yarı maratona bine yakın profesyonel ve amatör sporcu katıldı.

Selimiye önünden başlayan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu, sporcuların Karaağaç’tan Pazarkule Sınır Kapısı’na doğru ilerleyerek, buradan pasaportsuz ve vizesiz Yunanistan’ın Kastanies Kasabası’na geçip kendilerine belirlenen güzergahı izlemelerinin ve yeniden pasaportsuz ve vizesiz Pazarkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaparak, Selimiye Camii önünde bitiş noktalarına ulaşmalarının ardından son buldu.

Maratona Türk atletler damga vurdu

Etiyopyalı atlet Sultı Gure Tımbre, 1 saat 6 dakika 12 saniyelik derecesi ile erkekler kategorisinde ’Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’ şampiyonu olurken, yine Etiyopyalı atlet Getaye Gelaw 1 saat 7 dakika 43 saniyelik derecesi ile ikinci, Milli atlet Nuri Kömür de 1 saat 7 dakika 56 saniyelik derecesi ile üçüncülüğü alan isim oldu. Kadınlar kategorisinde ise Türk atlet Tuğba Bozkur Batur 1 saat 34 dakika 59 saniyelik derecesi ile maraton şampiyonu olurken, ikinci 1 saat 39 dakika 9 saniyelik derecesi ile Türk atlet Seda Kurtoğlu, üçüncü ise 1 saat 45 dakika 32 saniyelik derecesi ile Trakya Birlik sporcusu Ayşegül Gökçe oldu.

Renkli görüntülere sahne oldu

Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği tarafından organize edilen Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nda bu yıl yine renkli görüntüler yaşandı. Metropol yaşamının sıkıntılarına dikkat çekmek ve sporun önemine farkındalık oluşturmak için bazı sporcular takım elbiseleri ile koştu. Engelli bir sporcu da kendisi için özel tasarlanan bisikleti ile maratonu tamamlayarak, katılımcılar tarafından büyük alkış topladı.

"Dostluk, barış ve kardeşlik"

Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Haluk Kaya, dünyanın birçok ülkesinden gelen atletlerin bu yarışa katıldığını belirterek, “Maraton sonucunda birinciye bin lira ve tam altın, ikinciye 750 lira ve yarım altın, üçüncüye de 500 lira ve çeyrek altın hediye edilecek. Amacımız, dostluk, barış ve sevgiyi dünyaya yaymak” dedi.

Kaynak: İHA