Samsun, 'Golf Şehri' Olarak Dünyada Anılmaya Başladı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’un sadece Türkiye’de değil, dünyada da bilinen bir golf şehri olma yolunda mesafe kat ettiklerini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve büyük bölümü deniz dolgusu ile oluşturularak yapılan Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Sahasında aralıksız olarak golf turnuvaları devam ediyor. 2017 yılındaki golf turnuvaların çoğuna ev sahipliği yapacak olan Samsun’da ayrıca bu sene ilk kez olimpiyatlarda yer alacak golf sporu da Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Sahasında yapılacak. Golf sahası hakkında bilgiler veren Başkan Yılmaz, artık dünyada golf şehri olarak anılmaya başladıklarını belirtti.

Bütün sporculardan sahaları hakkında övgüler aldıklarının altını çizen Yusuf Ziya Yılmaz, “Hem golfçüler hem federasyon başkanı Ahmet Ağaoğlu hem de golfü profesyonelce oynayan insanlar burada. Federasyon kupasına gelen sporcular 2 gündür burada müsabakalara çıkıyor. Ben bir golf eksperti değilim ama bütün golfçülerin yorumundan, bizim sahamızın bir link saha olduğunu anlıyorum. Denizden dolgu yaparak elde edilmiş bir sahamız var. Bu saha da zorluk derecesi itibariyle sahanın amatör bir saha olmasından çıkıp, en iddialı golfçülerin dahi oynarken zevk alabilecekleri zorluk derecesinde bir saha olması açısından herkesten övgüler alıyoruz. Bu beni çok sevindiriyor” dedi.



Samsun, dünyada da adından bahsedilen bir golf şehri olma yönünde mesafe kat ediyor”

Samsun’un dünyada golf şehri olma özelliğini yavaş yavaş kazandığını vurgulayan Yılmaz, “Artık Samsunumuz bırakın Türkiye’yi dünyada da bilinen, dünyada da adından bahsedilen bir golf şehri olma yönünde mesafe kat ediyor. Bizim golf sahamız, 330 dönümlük 9 çukurlu bir sahaydı. Bu sahanın 18 çukurlu olması için, sahanın 600 dönüme çıkarılmasına ihtiyaç vardı. Geçtiğimiz süreçte, 9 çukuru bitirdikten sonra sahayı 600 dönüme çıkarma çalışmalarını bitirdik. Önümüzdeki 6 ay içerisinde önümüzdeki 9 çukuru da golf oynanabilir hale getireceğiz inşallah. Sahamızın zorluk derecesi itibariyle taktir toplaması, profesyonellerin oynamak için can atması haline geldiğini sporculardan duymak, beni ayriyeten mutlu etti” diye konuştu.

18 çukur olarak hizmete gireceği zaman 6 bin 200 metre ve 72 vuruşluk saha olarak hizmet verecek olan golf sahası ile zengin iş adamlarının ve spor turizminin şehre yönelmesi amaçlanıyor.

Kaynak: İHA