Gaziantep Polis Gücü Hokeyde Avrupa İkincisi

Avrupa Kulüpler Şampiyonası Challenge II ye katılan ve finallere yükselen Polis Gücü Avrupa ikinciliğini elde etti.

Avrupa Kulüpler Şampiyonası Challenge II ye katılan ve finallere yükselen Gaziantep Polis Gücü Spor Hokey Takımı finalde karşılaştığı İsviçre’nin Servette HC takımı karşısında 6-4 mağlup ayrılarak Avrupa ikinciliğini elde etti. Başkan Mehmet Kaplan Gaziantep Polis Gücü Hokey Takımının Avrupa’da finallere kadar yükselmesinin büyük bir başarı olduğunu ancak takımın çok zor koşullarda hazırlandığını ifade etti.

Başkan Kaplan Gaziantep’te hokey sahası olmadığı için sürekli Osmaniye’ye gidip döndüklerini belirterek, "Sporcularımızın gözlerinden öpüyorum. İmkansızlıklar içerisinde maçlara hazırlanan takımımız Gaziantep’i ve Türkiye’yi gurur ve onurla temsil etmiştir” dedi.

Avrupa Kulüpler Şampiyonası Challenge II’e katılan Gaziantep Polis Gücü Spor Hokey Takımı yarı finalde Hırvatistan’ın HahkMladost takımını 3-1’lik skorla yenerek finale yükselmişti. Cebelitarık’ta bu gün final oynayan Gaziantep Polis Gücü Hokey Takımı İsviçre’nin Servette HC takımı karşısında 6-4 mağlup ayrılarak, Avrupa ikinciliğini elde etti. Maç sonrası bir değerlendirme yapan Gaziantep Polis Gücü Spor Başkanı Mehmet Kaplan “Bu çocukların gözlerinden öpmek lazım. Sporcularımız Gaziantep’i ve Türkiye’yi aslanlar gibi temsil ettiler. Bu çocuklar Gaziantep’in öz evlatlarıdır. Elbette şampiyon olmak için geldik. Rakibimiz Avrupa’nın en güçlü takımlarından birisi ve 100 yıllık bir mazisi var. İlk yarıda maçın sporu 3-1 idi ve biz ikinci yarıda rakibimiz karşısında beraberliği yakalayarak 4-4’lük skoru yakaladık. Hakem haksız bir şekilde sporcularımızdan birisini diskalifiye etti. Rakibimiz karşısında 6-4’lük bir sporla maçı verdik. Ancak önemli olan bizim için Avrupa’da Türkiye ve Gaziantep’i en iyi şekilde temsil etmekti. Sporcularımız bunu başarıyla yerine getirdiler. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. İmkansızlıklar içerisinde buralara kadar gelerek Türk bayrağımızı gururla sahada ve tribünlerde dalgalandırdık” dedi.

"Hokey sahası olmayan bir şehirden Avrupa ikinciliği"

Başkan Kaplan maçlara imkansızlıklar içerisinde hazırlandıklarını da ifade ederek, Gaziantep’te hokey sahası olmadığı için sürekli antrenmanlar için Osmaniye’ye gidip geldiklerini, önümüzdeki günlerde hokey sahasının inşa edilmesiyle sporcuların daha iyi koşullarda maçlara hazırlanacağını da sözlerine ekledi. Türkiye İsveç takımları arasında gerçekleştirilen maçta Portekiz ve Hırvatistan takımları ve seyircilerinin Türk takımını desteklemesi ve tribünlerde Türkiye, Türkiye Türkiye sloganları atması dikkat çekti. Kaplan final maçında Portekiz ve Hırvatistan taraftarlarının tribünlerde Türkiye’yi destekleyen sloganlar attığına da dikkat çekerek “Takımımız burada sadece finallerde oynamakla kalmamış, aynı zamanda Türkiye’nin de tanıtımı açısından önemli bir misyonu yerine getirmiştir” dedi.

Şampiyonaya Teknik Direktör Yusuf Kasım ve antrenör Mustafa Karalar tarafından hazırlanan Gaziantep Polis Gücü Spor Hokey Takımının takımında Ali Akın Özkılıç, İbrahim Halil Alıcı, Yusuf Yaşar, Muhammet Orhan, Sami Kan, Mehmet Akif Çetiner, Celal Aydın, Mehmet Demir, Mahmut Cengiz, İbrahim Özkılıç, Reza, Norouzzadeh, Erkan Sayın, Ferhat Fatih Uğur, Veysi Gürler, Alparslan Bozkurt, Mustafa Doğan Öğretici ve Kamil Dönmez görev aldı. Kafilenin yarın Türkiye’ye döneceği de açıklandı.

Kaynak: İHA