Fikret Orman'dan o iddialara cevap

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş'ın şampiyonluk sayısıyla ilgili spekülasyonlara sert cevap verdi.

Fikret Orman'dan o iddialara cevap
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman şampiyonluk kutlamalarının ardından Beyaz Futbol'a konuk oldu.

Orman, son günlerde Beşiktaş'ın şampiyonluğunun 15 olmadığı yönünde çıkan haberleri sert bir şekilde eleştiriken 'Bir kurdun arkasından 40 köpek havlar' dedi.

Transferden şampiyonluğa kadar açıklamalarda bulunan Orman şu ifadeleri kullandı;

HERKES İŞİNE BAKSIN


Bir kurdun arkasında 40 köpek havlar. Eğer havlamıyorsa o kurt kurt değildir. Şimdi Beşiktaş büyük bir kurt, başarının arkasına bir şey sokmaya çalışıp onu aşağıya çekmeye çalışanlar olacaktır. Beşiktaşlılar işine baksın. Beşiktaş'ın federasyondaki listesine baktığın zaman ne götüyorsun 15. 2002 yılında verilmiş. 15 sene evvel şöyle şöyle olmuştu falan geçeceksiniz o işi.

TRANSFERLERLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMA

Beşiktaş'a kim gelmek istemez. Lens'in Beşiktaş'ta arkadaşları var. Neden o istemesin?Lens'in bir kulüple sözleşmesi var ve bunu da değerlendirmek istiyorlar. Kim Beşiktaş'a gelmek istemez? Beşiktaş'ta Lens'in de arkadaşları var. Fenerbahçe'ye gelmeden önce de ilgilenmiştik. Hocayla transferlerle ilgili konuşma daha yapmadık. Töre geliyor. Kanatlara baktığımızda Babel, Töre, Quaresma var.

Demba Ba ve Aboubakar da inşallah olacak. Deniz Türüç iyi çocuk beğeniyoruz da olabilir. Yapacağımız bölge transferleri net. Gideceklere yönelik bir şeyler yapabiliriz. Kadro çok şişik durumda. Pedro Franco, Milosevic, Boyko ve Mustafa Pektemek de geliyor. İyi para gelirse valla herkesi satarız.

ÜLKER ARENA'YA GİTMEM

Bizim Fenerbahçe ile uğraştığımız yok. Fenerbahçe'nin gündemi Fikret Orman ve Şenol Güneş hep öyle. Quaresma falan, neyse bugün Beşiktaş'ın güzel günü. En çok imtina gösterdiğim taraf, Fenerbahçe'yi yöneten bu zihniyetle işim var. Çok da saygın bir camia. Eurolegue ile söylediğimi Fenerbahçe'ye çevirdiler. Kupayı aldılar, önemli bir başarı. Üzerine laf edilecek bir şey değil. Euroleague organizasyonunu herkesle tartışırım. Kupa tartışılır mı? İnşallah finalde karşılaşmak nasip olur. Ülker Arena'ya gitmem. Camialar arası huzursuzluk olmasın.

TALİSCA KALACAK MI?

UEFA ile yapılan anlaşmada 'Oyuncu satmadan oyuncu alamazsın' maddesi var. Talisca 2 milyon euro. Caner'i de aldık 750 bin euro. Kiralık Talisca'yı oynatabilmek için 2 milyon 750 bin euroyu içeri sokmamız gerekiyor. Bizim de gerçeklerimiz var. Zaten 1 sene kontratı var. Gitmek isterse de gidebilir. Geçen sene mesela Sosa. Bu giderse de bundan daha iyisini alırız. Ne diyeyim yani. Talisca 2-3 ay sakat mıydı? Evet. Beşiktaş da galibiyetler aldı. Bir oyuncu tabii önemlidir ama bütün bakmak lazım. Talisca bizden memnun. Bir sıkıntı olursa da alternatiflerimiz var yani.