ASKF Başkanı Cengiz Güven Tazeledi

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda (ASKF), Murat Cengiz yeniden başkanlığa seçildi.

Kütahya ASKF 17. Olağan Genel Kurulu, Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapıldı.

Federasyon Başkanı Murat Cengiz, genel kurulda yaptığı konuşmada, geleceğin teminatı gençlere daha etkin ve ulaşılabilir hizmetler sunabilmek amacıyla var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Gençlerin daha iyi şartlarda spor yapabilmeleri için projeler ürettiklerini ve bu projelerin hayata geçirilmesi için gidilmesi gereken her yere bıkmadan usanmadan gittiklerini belirten Cengiz, şunları kaydetti:

'Bundan sonra işimiz daha zor. Ülkemizin geleceği gençlerimizin sadece sağlıklı ve ahlaklı bireyler olarak yetişmesi yetmiyor. 15 Temmuz’da yaşadığımız hain darbe girişimi, sporcularımıza milli şuur da aşılamamız gereğini de ortaya çıkarmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle geride bıraktığımız 3 yıl içerisinde bizim görevimizi yapmamızda desteklerini her zaman hissettiğimiz tüm paydaşlarımıza kamu ve sivil toplum kuruluşlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.'

Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen de Kütahya’da kayıtlı 188 spor kulübü ve yaklaşık 55 bin lisanlı sporcu olduğunu belirtti.

Bu istatistiklerle Kütahya'nın Türkiye genelinde ilk 20'de yer aldığına işaret eden Ölçen, 'Ülke olarak eğer uygar medeniyetler arasında yer almak istiyorsak, her alandaki gibi spor kabiliyetlerimizi ortaya çıkarmak, geliştirmek zorundayız.' dedi.

Genel kurulda konuşmaların ardından tek listeyle yapılan seçim sonucunda, Murat Cengiz yeniden başkanlığa seçildi.

Kaynak: AA