Yeni Hedef Tokyo'da Altın Madalya

Dünya şampiyonu tekvandocu Nur Tatar Askari:'Ülkeme altın madalya getirdiğim için çok sevinçliyim. Hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları' 19 yaşında dünya şampiyonu olan milli tekvandocu Zeliha Ağrıs:'Bayrağımızı dalgalandırdığım için çok onurluyum. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'ye altın madalyayı getireceğim'

Dünya Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcular Nur Tatar Askari ve Zeliha Ağrıs, aynı başarıyı 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda tekrarlamayı hedefliyor.

Kariyerlerinde ilk dünya şampiyonluklarına ulaşan Nur Tatar Askari ve Zeliha Ağrıs, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Güney Kore'ni Muju kentinde düzenlenen organizasyonda kadınlar 67 kiloda birincilik kürsüsüne çıkan Nur Tatar Askari, büyük bir mutluluk yaşadığını bildirdi.

Şampiyonada altın madalya yolunda 5 rakibini saf dışı bıraktığını belirten Nur Tatar, 'Ülkeme altın madalya getirdiğim için çok sevinçliyim. Üç zorlu maçım oldu ve bunları altın vuruşla aldım. Bu gerçekten dünyada tekvandonun ne kadar zor olduğunu ve bu zoru başardığımızı gösteriyor.' ifadelerini kullandı.

2016 Rio Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan milli tekvandocu, yeni hedefiyle ilgili ise şunları söyledi:

'Hem kamp süreçlerimiz hem de antrenmanlarımız gerçekten çok verimli geçiyor. İnşallah, hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları. Allah izin verirse takım halinde ve ferdi olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Büyük arenalarda dünya ve olimpiyatlarda madalyamızı alıp, bu başarıya yeni başarılar ekleyip, ülkemize dönmeyi hedefliyoruz. Her şey için bütün Türkiye halkına, sevenlerimize ve ailemize teşekkür ederiz.'

Kadınlar 53 kiloda 19 yaşında dünya şampiyonu olup tüm dikkatleri üzerine çeken Zehra Ağrıs ise genç yaşta ulaştığı başarıdan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Güney Kore'de büyük bir başarıya imza atan genç tekvandocu, 'Ülkem adına bayrağımızı dalgalandırdığım için çok onurluyum. Çok güzel bir duygu. İnşallah, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'ye altın madalyayı getireceğim.' diye konuştu.

Kaynak: AA