Nevşehir'den Kısa Kısa

Ürgüp ilçesinde, Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda bir miktar esrar ele geçirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Mustafapaşa beldesinde bir ihbarı değerlendiren jandarma tarafından yapılan operasyonda evinde uyuşturucu madde ele geçirilen şüpheli şahıs, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Şahıs, jandarma komutanlığındaki işlemelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

- Aşırı sıcak hava nedeniyle çiftçiler uyarıldı

Nevşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, aşırı sıcaklar nedeniyle bitkilerde meydana gelebilecek hastalıklara dikkat edilmesi hususunda uyarıda bulundu.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2017 yılı üretim sezonunda karşılaşılan olağan dışı iklimsel değişikliklerden dolayı üreticilerin mantari hastalıklar konusunda dikkatli olmaları gerektiği kaydedildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Erol Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle nohut üreticilerinin antraknoz hastalığı, patates üreticilerinin ise mildiyö hastalıkları konusunda dikkatli davranmaları ve tarla kontrollerini daha sık yapmaları gerektiğini vurguladı.

Çetin, 'Herhangi bir olumsuzluk durumunda il ve ilçe müdürlükleri ile irtibata geçilmesi, ürün kayıplarının en aza indirilmesi bakımından önemlidir.' ifadesini kullandı.

- Nevşehir'de yaz spor okulları açıldı

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yaz spor okulları, düzenlenen törenle açıldı.

Damat İbrahim Paşa Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Nevşehir Vali Vekili Ahmet Soley, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer ile kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan Ünlüer, çocukların çeşitli spor dallarında yeteneklerinin keşfedilmesi ve yetiştirilmesi amacıyla kurslar düzenlendiğini söyledi.

Yaz spor okullarında, tenis, güreş, satranç, badminton, masa tenisi, jimnastik, basketbol, judo, atletizm, boks, yüzme, hentbol, voleybol, bisiklet, dağcılık, okçuluk, futbol, halter ve bedensel engellilere yönelik spor branşlarında eğitim verileceği öğrenildi.

Kaynak: AA