Bakan Kılıç, Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı'nı Tebrik Etti

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı finalde Büyük Britanya’yı 76-69 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay, Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli takımını tarihi başarısından dolayı tebrik etti.

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı finalde Büyük Britanya’yı 76-69 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay, Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli takımını tarihi başarısından dolayı tebrik etti. Daha önce 2013 ve 2015 yıllarında da finalde mücadele eden ancak şampiyonluğa ulaşamayan milliler İspanya’nın Tenerife şehrinde oynanan final maçında Büyük Britanya ile karşılaştı. Maçın tüm çeyreklerini önde bitiren Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı zafere ulaşmayı başardı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda kupanın sahibi olan milli takım için tebrik mesajı yayımladı. Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İspanya’da düzenlenen Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda mücadele eden ve şampiyonluğa ulaşan milli takımımızı tebrik ederim. Ay yıldızlı formanın hakkını terlerinin son damlasına kadar sahaya yansıtarak maç bitiminde ülkemize büyük gurur yaşatan ‘12 Cesur Yüreği’ ve onlarla birlikte saha kenarında emek harcayan herkesi gönülden kutluyorum. Emeklerini ve gayretlerini final maçında kupa ile süsleyen millilerimizle gurur duyuyorum.”

Kaynak: İHA