Air Race'in Yeni Durağı Budapeşte

Yüzlerce kilo ağırlıktaki uçaklarla akrobatik hareketler yapan korkusuz pilotların mücadele ettiği Red Bull Air Race’de sıradaki durak Macaristan.

Büyük heyecan yaşanan sezonun dördüncü ayağında usta isimler bu hafta sonu başkent Budapeşte’de birinci olmak için çabalayacak. Sadece 25 metre yükselmelerine rağmen 370 km/s hıza kadar çıkan pilotların final mücadelesi Pazar günü saat 19.00’da yüzbinleri ekran başına kilitleyecek.

Yarış uçaklarının üstünde hız ve dengeyi birleştirerek akrobatik hareketler yapan pilotların kozlarını ‘korkusuzca’ paylaştığı Air Race’de heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Nisan ayında başlayan turnuvanın dördüncü ayağı Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenecek. Cesur pilotların yarışı bir kez daha ilgiyle izlenecek.

2 Temmuz’da yüzbinlerce kişinin yerinden, bir o kadar da seyircinin televizyonlarından takip edeceği 19.00’daki yarışta sürücüler sıcak havayla ve pistin zorluğuyla mücadele edecek.

Bu sezon, geçtiğimiz yıllara oranla daha çekişmeli karşılaşmalara sahne oluyor. Genel klasmanın ilk sırası, Abu Dabi yarışında hayal kırıklığı yaşatmasına karşın toparlanmasını bilen ve üst üste iki yarışı kazanan Yoshihide Muroya’ya ait. 30 puanlı Japon pilot ile aynı puana sahip Martin Sonka 1 zafer arkada ikinci sırada yer alıyor. 3 ayakta da istikrarlı bir performans göstererek 23 puan toplayan Matthias Dolderer ise podyumun son basamağında.

Kaynak: İHA