Şampiyon Beşiktaş, Sezonu Galibiyetle Tamamladı

Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan siyahbeyazlı takım, sezonun son haftasında Osmanlıspor'u 40 yendi Beşiktaş'ın ikinci golünü atan Dusko Tosic, Vodafone Park'taki 100. gole imza attı

Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olan Beşiktaş, sezonun son haftasında Osmanlıspor'u 4-0 yendi.

Geçen hafta Gaziantepspor'u 4-0 yenerek şampiyonluğu garantileyen siyah-beyazlı ekip, son haftaya rahat çıktı. Stadı tamamen dolduran taraftarların şampiyonluk kutlamalarıyla maça başlayan Beşiktaş, Osmanlıspor karşısında ilk yarıyı Cenk Tosun ve Dusko Tosic'in golleriyle 2-0 önde tamamladı. İkinci yarıda kendisini fazla zorlamayan Beşiktaş, golcü oyuncuları Vincent Aboubakar ve Cenk ile iki gol daha buldu. Siyah-beyazlı takım, geçen hafta olduğu gibi sezonun son mücadelesini de 4-0 kazandı.

Bu sonuçla ligde bu sezonki 23. galibiyetini alan siyah-beyazlı ekip, sezonu 77 puanla tamamladı. Sezon boyunca rakipleriyle 8 kez berabere kalan Beşiktaş, 3 yenilgide kaldı. Osmanlıspor karşısında 4 gol atan gol atan siyah-beyazlılar, 34. maçta 73 kez fileleri havalandırarak, ligin en golcü takımı unvanını elde etti. Son 4 karşılaşmada sadece bir gol yiyen Beşiktaş, kalesinde ise toplam 30 gol gördü.

Karşılaşmayı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de izledi.

- Cenk Tosun, sezonu 20 golle tamamladı

Osmanlıspor maçında iki kez fileleri havalandıran Cenk Tosun, bu sezon ligdeki 20. golünü kaydetti.

Sezona etkili başlayan ve uzun süre gol krallığı yarışında önde giden Cenk, attığı gollere rağmen ligin zirvesinde yer almayı başaramadı. Sezonun ikinci bölümünde düşüşe geçen Cenk, 23 gol atan Aytemiz Alanyasporlu Vagner Love'un arkasında kaldı.

- Vodafone Park'taki 100. golü Tosic attı

Beşiktaş'ın Osmanlıspor karşısında attığı 2. gol, Vodafone Park'taki 100. gol olarak tarihe geçti.

Geçen sezon Bursaspor maçıyla hizmete giren Vodafone Park'ta Osmanlıspor karşılaşması öncesine kadar 98 gol atılmıştı. Siyah-beyazlı ekipte farkı 2'ye çıkaran golü kaydeden Tosic, bu stattaki 100. golün sahibi oldu.

- Aboubakar'dan 12. gol

Siyah-beyazlı takımda son haftaların formda ismi Vincent Aboubakar, Osmanlıspor maçını da boş geçmedi.

Siyah-beyazlı formayla son 5 maçta 4 kez fileleri havalandıran Aboubakar, ligi 12 golle tamamladı. Aboubakar, maçın 82. dakikasında yerini Gökhan Gönül'e bıraktı.

- Vodafone Park'ta yine kazandı

Beşiktaş, Vodafone Park'taki başarılı sonuçlara bir yenisini daha ekledi.

Osmanlıspor'u yenen siyah-beyazlı ekip, bu stattaki 30. resmi maçında 22. galibiyetini elde etti. Dolmabahçe'de 7 karşılaşmadan beraberlikle ayrılan Beşiktaş, Vodafone Park'taki tek yenilgisini Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olarak aldı.

Beşiktaş, Osmanlıspor maçıyla Vodafone Park'taki 20. lig karşılaşmasına çıktı ve rakiplerini 16. kez mağlup etti. Beşiktaş, sahasındaki 4 lig maçını ise beraberlikle tamamladı.

- Taraftarlardan tribün şov

Şampiyonluk havasına saatler öncesinde giren siyah-beyazlı taraftarlar, Osmanlıspor maçında bol bol tribün şovu yaptı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşma sırasında klasikleşen tezahüratların yanı sıra şovlarla coşkuyu yaşadı.

- Beşiktaş, üç yıldızlı formalarla oynadı

Beşiktaş, Osmanlıspor maçına üç yıldızlı formalarla çıktı.

Siyah-beyazlı oyuncuların formasında amblemin olduğu bölümde iki yıldızın üstüne üçüncü yıldızın yanı sıra '2016-2017 şampiyonu' yazısı yer aldı.

- Gökhan Gönül taraftarları coşturdu

Karşılaşmanın 82. dakikasında Aboubakar'ın yerine oyuna dahil olan Gökhan Gönül, rakipleri karşısında yaptığı şık çalımlarıyla taraftarları ayağa kaldırdı.

Güzel hareketleri sonrası sert bir faule maruz kalan Gökhan, taraftarların desteğiyle ayağı kalktı. Tecrübeli oyuncu, taraftarların alkışlarına formasını göstererek karşılık verince tribünler coştu.

Kaynak: AA